Ξανθός: Πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση υπάρχει η εμμονή με το νεοφιλελευθερισμό

Ξανθός: Πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση υπάρχει η εμμονή με το νεοφιλελευθερισμό
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός INTIME NEWS

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείρηση της πανδημίας, της ακρίβειας και της πρόσφατης κακοκαιρίας εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Το ερώτημα εάν η συμπολίτευση έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει κρίση στη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση στα μείζονα θέματα, στην πανδημία, στην ακρίβεια και τώρα τελευταία με την κακοκαιρία, απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρεάς Ξανθός, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Έχετε επαφή με την πραγματικότητα ή όχι; Με ποιους κουβεντιάζετε ακριβώς; Με τους δημοσκόπους, με τα golden boys, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες; Έχετε επαφή με κόσμο που ζορίζεται, που χάνει ανθρώπους; Έχει πάει κανείς σας να δει τι συμβαίνει στα νοσοκομεία; Να μιλήσει όχι με τους διοικητές που έχετε διορίσει, αλλά με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής;”, ρώτησε σε έντονο κλίμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η κυβέρνηση απέτυχε “επειδή πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση υπάρχει η εμμονή με το νεοφιλελευθερισμό και η επιρροή επιχειρηματικών συμφερόντων”. “Δεν νοιάζεστε όχι γιατί είστε κακοί άνθρωποι, χωρίς κοινωνική ευαισθησία, αλλά επειδή είστε νεοφιλελεύθεροι και εξαρτημένοι από συμφέροντα, δεν πιστεύετε στο ισχυρό ΕΣΥ, στο Κοινωνικό Κράτος, στον κρατικό παρεμβατισμό στην αγορά, στην ανάγκη μείωσης των ανισοτήτων, σε πολιτικές αναδιανομής”, είπε ο κ. Ξανθός και συνέχισε: “Είστε η κυβέρνηση που έχει πλήξει, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, τη δημόσια εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και τους θεσμούς της. Εδραιώνεται στη κοινωνική συνείδηση ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό από την κυβέρνησή σας και ενισχύεται το αίτημα της κυβερνητικής αλλαγής. Για λόγους Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα