Χαρίτσης για Κασσελάκη: Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό του χώρου

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης INTIME

Λίγο πριν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου φορέα των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν ΚΟ, ο Αλέξης Χαρίτσης εξαπέλυσε επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη. Οι στόχοι των των «11».

Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, άσκησε ο επικεφαλής της νέας ΚΟ των 11 αποχωρησάντων βουλευτών, Αλέξης Χαρίτσης.

Μια ημέρα πριν τα αποκαλυπτήρια του νέου φορέα, αναφερόμενος στους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης, στράφηκε κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως καθοριστικό ρόλο για τις αποφάσεις διάσπασης έπαιξαν «και το ύφος και το ήθος».

«Έχει να κάνει με το πώς διοικείς ένα κόμμα, πώς απευθύνεσαι στην κοινωνία. Δεν έρχεται ο “μεσσίας” και αδιαμεσολάβητα απευθύνεται στον λαό. Είναι και θέμα για το μήνυμα πολιτικού περιεχομένου που εκπέμπεται» δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε «ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ από τα γεννοφάσκια μας, έχουμε δώσει μάχες και αυτό ήταν το σπίτι μας. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να φύγουμε από το σπίτι μας. Ήταν επώδυνη και πολιτικά βεβαίως και σε προσωπικό επίπεδο η απόφαση, ακριβώς επειδή έχουμε όλη αυτή την διαδρομή στον συγκεκριμένο χώρο».

Και συμπλήρωσε: «Φύγαμε γιατί δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό του χώρου. Βλέπαμε το τελευταίο διάστημα μια απαξίωση. Επρεπε να υπερασπιστούμε την κληρονομία μας και όσα πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Τα επόμενα βήματα των «11»

Ο Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε, στη συνέχεια, ότι «πιο σημαντικό είναι το μέλλον. Έχει σημασία πως θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος και αυτό δεν μπορεί να γίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε πως μέσα από τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα «θα απευθυνθούμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες», τονίζοντας ότι σήμερα «υπάρχουν και πολλοί που είναι άστεγοι πολιτικά».

«Πρέπει να προχωράμε χωρίς βιασύνη. Το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στην συνέχεια θα γίνει ότι πρέπει και όπως πρέπει. Δεν είναι απλή υπόθεση να φτιάξεις ένα κόμμα» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «σημασία για εμάς έχει η κοινοβουλευτική παρουσία και η επαφή και η επικοινωνία με την κοινωνία».

Ερωτηθείς αν υπάρχει επικοινωνία των «11» με άλλα στελέχη που παραμένουν ή έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Φίλης, Σκουρλέτης και Τζουμάκας, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι υπάρχει επικοινωνία με πολλά στελέχη και πολλά εξ αυτών θα στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που ξεκινά με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα