Χαρίτσης για ομιλίες Σαμαρά – Καραμανλή: “Ελλάδα-Γαλλία ακροδεξιά συμμαχία”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ως πηγή… έμπνευσης για ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής Δεξιάς βλέπει τη νίκη της Λεπέν ο Αλέξης Χαρίτσης.

Με ανάρτηση που έφερε τον τίτλο “Ελλάδα-Γαλλία ακροδεξιά συμμαχία” σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης τις ομιλίες των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή σε χθεσινή εκδήλωση, καθώς και το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της ΝΔ, εντοπίζοντας κοινά σημεία με τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, έγραψε:

Οι σημερινές ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών κ. Σαμαρά και Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο έδειξαν με διαφορετική ένταση ότι σημαντικό τμήμα της ελληνικής Δεξιάς βρίσκει στην εκλογική επιτυχία της Λεπέν στοιχεία έμπνευσης.

Ζητούν η Δεξιά να γίνει ακόμα πιο συντηρητική, ακόμα πιο επιθετική στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Το δίπολο δεν είναι όμως αντιθετικό, όπως παρουσιάζεται, αλλά απολύτως συμπληρωματικό.

Όπως ακριβώς στη Γαλλία το ακραίο Κέντρο και η Δεξιά τροφοδότησαν την Λεπέν, έτσι και στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης έχει γίνει ο μέγας χορηγός της Ακροδεξιάς σε όλες της τις εκφάνσεις.

Η Γαλλία δεν δίνει όμως μόνο το σκοτεινό παράδειγμα της Λεπέν. Δείχνει και ποια μπορεί να είναι απάντηση του προοδευτικού κόσμου.

Ο μόνος αντίπαλος της ακροδεξιάς είναι αυτή τη στιγμή το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, η μεγάλη συμμαχία όλης της Αριστεράς, της Οικολογίας και των κινημάτων. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο είναι το εμπόδιο ανάμεσα στην Ακροδεξιά και την εξουσία.

Χρειαζόμαστε επειγόντως και στην Ελλάδα μια εναλλακτική ενωτική Αριστερά. Μια Alt-Left που θα συγκρουστεί στο πεδίο των ιδεών και των εφαρμοσμένων πολιτικών με την επελαύνουσα Alt-Right και τις κάθε λογής ελίτ που την ανέχονται ή και την χειροκροτούν.

Εκεί θα κριθούμε όλοι και όλες μας. Οι στιγμές είναι ιστορικές και άρα και η ευθύνη μας ανάλογη”.

Η ανάρτησή του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα