Ξεκίνησε η ονοματολογία για το διάδοχο του Προέδρου της Δημοκρατίας

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ξεκίνησε ένα χρόνο πριν την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας η ονοματολογία

Η ονοματολογία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια ξεκίνησε.

Ήδη τα πρώτα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι.

Σε τηλεοπτική εκπομπή γνωστού σταθμού, ακούστηκαν τα ονόματα των Φ. Κουβέλη και Δ. Αβραμόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος τάχθηκε υπέρ και των δύο ονομάτων, ο Σπ. Λυκούδης την χαρακτήρισε τιμητική την θέση για τον Φ. Κουβέλη, τόνισε όμως "πως δεν τον ενδιαφέρει τον πρόεδρο κάτι τέτοιο", ενώ ο Δ. Τσουκαλάς ήταν αρνητικός τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει σε διαδικασίες συναλλαγής για να παρατείνει τη ζωή της πολιτικά χρεοκοπημένης και ηθικά έκπτωτης κυβέρνησης Σαμαρά. Ούτε, όμως δεχόμαστε να χρησιμοποιεί ο κ. Σαμαράς το πρόσχημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να μην αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες. Όπως είπε και στη Βουλή ο κ. Τσίπρας , τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον εκλέξει η επόμενη Βουλή» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ανέφερε, πως «η λίστα Λαγκάρντ είναι κλειδί τόσο για πολλές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όσο και για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

SHARE:

24Media Network