Ξεκίνησε η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Δίνει, δεν παίρνει – ΝΔ: Είναι αντιαναπτυξιακός

Ξεκίνησε η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Δίνει, δεν παίρνει – ΝΔ: Είναι αντιαναπτυξιακός
Βουλή γενική εικόνα Eurokinissi

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι επεκτατικός, ενώ ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας θύμισε ότι η χώρα παραμένει «κλειδωμένη» στις Μνημονιακές δεσμεύσεις

Ξεκίνησε πριν λίγο σε υψηλούς τόνους στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019, συζήτηση που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία κι αφού προηγηθεί μία ακόμη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. «Είναι ένας επεκτατικός προϋπολογισμός, δίνει, δεν παίρνει, γιατί η χώρα έχει αλλάξει αμετάκλητα σελίδα» τόνισε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, ενώ ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για έναν «αντιαναπτυξιακό» προϋπολογισμό με την χώρα να παραμένει «κλειδωμένη» στις Μνημονιακές δεσμεύσεις.

Ο Δ. Βέττας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διαπραγματευτεί πολύ χαμηλή πρωτογενή πλεονάσματα σε σχέση με ό,τι είχε καταφέρει η προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ποσό ύψους 4 δισ. ευρώ να διοχετευτεί στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Ο Δ. Βέττας χαρακτήρισε «παραμύθι» και «παραπληροφόρηση» ότι η κυβέρνηση «παίρνει 10 και δίνει 1» επισημαίνοντας τα οφέλη που υπήρξαν για κοινωνικές ομάδες από τα υπερπλεονάσματα.

Ο Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για την πατρίδα» προκειμένου μέσω της πολιτικής αλλαγής να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για «υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη και καλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας». Ο Χρ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχετε αποτύχει και τα τέσσερα χρόνια στις προβλέψεις για την ανάπτυξη» με αποτέλεσμα να χαθεί δυνητικός πλούτος ύψους 31 δισ. ευρώ.

Κ. Σκανδαλίδης: Όμηρος του προεκλογικού κύκλου ο Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του 2019 «αποτυπώνει ανάγλυφα τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που είναι το αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης» τόνισε ο γενικός εισηγητής της ΔΗΣΥ Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον προϋπολογισμού του 2019 «όμηρο του προεκλογικού κύκλου». Ο Κ. Σκανδαλίδης μίλησε για έναν προϋπολογισμό «φαινομενικά γαλαντόμο», αφού όμως πρώτα «αποθησαύρισε από την άγρια υπερφορολόγηση», ενώ σημείωσε κι αυτός ότι ο προϋπολογισμός του 2019 δεν έχει «καμία αναπτυξιακή πνοή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα