Ξενογιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει παράρτημα της κεντροδεξιάς

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΟΚ---(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΟΚ---(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

"Το ΠΑΣΟΚ που έφυγα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια", είπε, μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

"Παράρτημα ευρύτερης κεντροδεξιάς" χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ευθέως ότι η ηγεσία του έχει μεγάλη ευθύνη, ότι τίθεται θέμα ύπαρξής του κόμματος, και ότι πλέον υπάρχει μεγάλο κενό στη δημοκρατική παράταξη.

"Το ΠΑΣΟΚ που έφυγα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια, είπε, τονίζοντας ωστόσο ότι το πονάει.

Ερωτηθείσα γιατί επέλεξε να φύγει σε αυτή την κρίσιμη χρονικά περίοδο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απάντησε: "Εγώ δεν άφησα το πλοίο όταν βούλιαζε. Επέλεξα να μείνω σε ένα ΠΑΣΟΚ που πήγαινε στη συντριβή, όπως και πήγε".

"Αισθανόμαστε πολιτικά άστεγοι’ μού λεει ο κόσμος. Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη, για μια διαδικασία που συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικοποίηση" δήλωσε χαρακτηριστικά ένα εικοσιτετράωρο μετά την αποχώρησή της από το κόμμα.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι εκφράζει "μια δυναμική στον προοδευτικό χώρο" και ότι θα παίξει ρόλο στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απέδωσε ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έγινε εσωτερική αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, καταργήθηκαν τα όργανα και δεν γίνεται εσωτερική σύνθεση.

"Η πολιτική διαπραγμάτευση γίνεται στην αρχή, δυστυχώς είναι σα να μην έγιναν εκλογές. Είχα την ελπίδα και την προσδοκία για αλλαγή πολιτικής. Εγκαταλείφθηκε ο στόχος για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση. Ήταν πιστεύω και επιλογή όχι μόνο αδυναμία" επισήμανε.

"Δεν έπρεπε να ‘ρθει αυτό το πακέτο όπως ήρθε, σε μερικούς μήνες θα είμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Έχουμε εγκλωβιστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή και θα αναβάλλονται οι αποφάσεις μέχρι τις γερμανικές εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

SHARE:

24Media Network