Χρυσοχοΐδης για Πρωτοχρονιά: “Με καταγγελία ή χωρίς, η αστυνομία θα επεμβαίνει όπου γίνεται πάρτι”

Χρυσοχοΐδης για Πρωτοχρονιά: “Με καταγγελία ή χωρίς, η αστυνομία θα επεμβαίνει όπου γίνεται πάρτι”

"Αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται η αστυνομία δικαιούται να συλλάβει αυτούς που παρανομούν", είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει πρωτοχρονιάς.

Με σύλληψη όσων υπερβαίνουν τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων ανά σπίτι προειδοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος τόσο στην παραμονή όσο και την ημέρα τη Πρωτοχρονιάς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως οι αρχές θα προχωρούν σε ελέγχους μετά από κάθε πληροφορία για πάρτι, ακόμη κι αν δεν υπάρχει καταγγελία, προαναγγέλλοντας την εμβέλεια των “ραντάρ” της αστυνομίας κατά την αλλαγή του χρόνου, αλλά και ανήμερα.

“Είτε με καταγγελία, είτε χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, έστειλε αυστηρό μήνυμα λέγοντας πως “μετά τις 10 το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους”: “Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Μα κανείς. Στις δέκα η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων. Όποιο αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί μετά τις δέκα θα το σταματά η αστυνομία. Δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο που δεν θα το σταματά. Θα είναι καθολικοί οι έλεγχοι. Ανήμερα της πρωτοχρονιάς θα υπάρξουν επίσης πολύ αυστηροί έλεγχοι”.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παράλληλα, επεσήμανε: “Κάθε γιορτή είναι μια μαχαιριά. Αν σε 15 ημέρες από σήμερα έχουμε αυξήσει τα κρούσματα, δεν θα κάνουμε εμβόλια αλλά θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ. Φτάνουμε προς το τέλος του τούνελ. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι ότι μια μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς. Στο τέλος του άλλου μήνα θα έχουμε 200.000 ανθρώπους εμβολιασμένους και μάλιστα τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για το επόμενο βήμα τον μαζικό εμβολιασμό και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση τους επόμενους μήνες. Άρα δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή την στιγμή δίνουν μάχη για την ζωή τους».

Τέλος, ερωτηθείς για την επιχείρηση της αστυνομίας στην εστία της Πανεπιστημιούπολης, είπε: “Βλέπουμε ότι όλες οι εστίες ανομίας έχουν εκλείψει. Υπάρχουν ακόμη ορισμένες, όπως οι φοιτητικές εστίες, όπου εκεί, ό,τι έγινε, έγινε σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές. Κάποιοι χρσιμοποιουσαν τη φοιτητική εστία για να κάνουν συνελεύσεις, να κρύβουν ρόπαλα και να κάνουν το κέφι τους. Αυτό έκλεισε. Η κυρία Κεραμέως θα φέρει στη βουλή την ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που θα είναι μία ομάδα ήπιας αστυνόμευσης και θα συλλαμβάνει όποιον παρανομεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα