Ξυδάκης: Άστοχη ενέργεια η ανάρτηση Πολάκη

Ξυδάκης: Άστοχη ενέργεια η ανάρτηση Πολάκη
Ο Νίκος Ξυδάκης Eurokinissi

Την ανοιχτή διαφωνία του για την ανάρτηση Πολάκη, σε σχέση με τον καθηγητή Συνολάκη, εξέφρασε ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον Νews247 στους 88,6.

Αποδοκίμασε την ανάρτηση του Π. Πολάκη για τον καθηγητή Συνολάκη o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας (με την οποία δίνει τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Συνολάκη που συνέταξε πόρισμα για το Μάτι) ο πρώην υπουργός είπε ότι “ήταν άστοχη ενέργεια”: “Αλλο η πολτική και η επιστημονική κριτική. Η Αριστερά δεν πρέπει να καταλήγει σε ad hominem επιθέσεις. Ανθρωποι είμαστε όλοι, κάνουμε λάθη. Αλλά εδώ πέρασε την κόκκινη γραμμή. Είναι μια πολιτική σύγκρουση, θα υπάρξουν παρατράγουδα. Η σιωπή (σ.σ του Μεγάρου Μαξίμου) είναι ανερμήνευτη, μην την εκλαμβάνετε ως ανοχή. Ως βουλευτής και ως δημόσιο πρόσωπο μπορώ να σας πω τη δική μου άποψη, δεν μπορώ να πάρω πάνω μου όλη την κυβέρνηση, δεν είναι αυτός ο θεσμικός μου ρόλος”.

Μιλώντας για τις πολιτικές συμμαχίες, ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε: “Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Αν στην κεντροαριστερά δεν μπορούν να δακρίνουν τις διαφορές ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι πρόβλημα πολιτικής μυωπίας. Δεν μπορεί να μη βλέπουν ότι αυτοί που δίνουν τον τόνο στη ρητορική της ΝΔ είναι οπαδοί χούντας, του Πινοσέτ, του Ορμπαν, του Μεταξά, είναι επίγονοι και θιασώτες αυτών των δοξασιών, υπερασπίζονται τον καπιταλισμό των κολλητών.

Οι Ελληνες ξέρουν ποιοι ήταν στα υπόγεια της δεξιάς πολυκατοικίας και καθύβριζαν την ηγεσία της ΝΔ. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Α. Σαμαράς έχει ακραίες απόψεις. Ο Κυρ. Μητσοτάκης σύρεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων επικίνδυνο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής”.

Σχολιάζοντας την ψήφο στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ των κυρώσεων στην κυβέρνηση Ορμπαν από το ΕΛΚ και τη ΝΔ υποστήριξε ότι “είναι άνευ αντικειμένου. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία που περνά από πολλά στάδια για να φτάσει σε ομοφωνία, η Πολωνία έχει ήδη βάλει βέτο και επομένως μιλάμε για μια ψηφοφορία με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν θα φτάσουμε σε αποκλεισμό του κόμματος του Ορμπαν από το ΕΛΚ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Π. Καμμένου για το μακεδονικό, ο βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής: “Οταν έρθει η ώρα ας πάρει τις αποφάσεις του. Δεν αργεί η ώρα. Θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό που προέχει είναι να πάμε σε μια κατεύθυνση ασφάλειας σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Και πρέπει να είμαστε ενεργητικοί παίκτες. Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν μια τακτική συμμαχία στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός αντιμνημονιακού μετώπου. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Η συνεργασία αυτή έχει πια δείξει τα όριά της. Εκλογές θα έχουμε, οι άνθρωποι ψηφίζουν με το μυαλό και την καρδιά τους. Η μεθεπόμενη εκλογή θα γίνει με απλή αναλογική”.

Στην παρατήρηση ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Ξυδάκης τόνισε: “Ας υπογράψουν τη θανατική καταδίκη των κομμάτων τους και το μαρασμό του πολιτεύματος. Δεν μπορείς να φαλκιδεύεις τη βούληση του λαού. Υπάρχουν πολλοί τρόπο να κυβερνηθεί μια χώρα χωρίς να καταργηθεί η διάκριση Αριστεράς-Δεξιάς. Φτάνει πια με τους πορφυρογέννητους και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα