Ξυδάκης: Τοξικό φαινόμενο οι εθνικιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία

Ξυδάκης: Τοξικό φαινόμενο οι εθνικιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 χαρακτηρίζοντας "φασιστικά" τα συνθήματα που ακούγονται, ενώ άσκησε κριτική στη ΝΔ της οποίας όπως είπε "έχει γίνει σημαία η ανομία".

“Είναι ένα τοξικό φαινόμενο για την κοινωνία και τη νεολαία οι εθνικιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε: “Αν κάποιος συνδαυλίσει το νεανικό πάθος μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, αυτό είναι επικίνδυνο. Κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται, όπως το “Ελλάς ή τέφρα” είναι καθαρά φασιστικά, πιο ναζιστικό από αυτό δεν υπάρχει. Ο κ. Παναγιώταρος είναι υπόδικος και παρόλα αυτά παίζει το παιχνίδι του. Το παρήγορο είναι ότι υπάρχει αντίδραση και μέσα στα σχολεία. Πιστεύω ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό. Απέναντι στα τοξικά συνθήματα και στο φασισμό που μπαίνει από την πίσω πόρτα στο σχολείο και βγαίνει από την μπροστινή με την προβιά του δήθεν πατριωτισμού δεν έχουμε καμία αμηχανία. Καμία αμηχανία απέναντι στις τοξικές αναθυμιάσεις που αναδύονται από έναν εθνικιστικό εσμό. Εχει γίνει σημαία της ΝΔ η ανομία, το τάξις και ηθική, όταν όμως προκύπτουν φαινόμενα όπως αυτά δεν περιγράψαμε δεν βγαίνει ψίθυρος. Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει κινητοποιήσεις στα σχολεία. Αλλά δεν είναι όλες οι καταλήψεις ίδιες. Ο πρώτος στόχος της Αριστεράς είναι η πειθώ. Εχει ατονήσει το δημοκρατικό κίνημα. Είναι κάτι που πρέπει να ξαναδει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα