Ξύλο, αφίσες και… πολιτικός πολιτισμός

Ξύλο, αφίσες και… πολιτικός πολιτισμός
Μια ομάδα περίπου 50 "Αγανακτισμένων" τρικαλινών πολιτών πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών. Κατευθύνθηκαν λοιπόν, στα πολιτικά γραφεία των 5 τοπικών βουλευτών και όπου παρέμεναν από 5 περίπου λεπτά στο καθένα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του βουλευτή και εν συνεχεία, βάζανε με σπρέι την β¦ υπογραφή της διαμαρτυρίας. "Θύματα" της οργής των πολιτών τα βουλευτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Σούλας Μερεντίτη, Κώστα Χάιδου, Χρ. Μαγκούφη και των βουλευτών της ΝΔ Σωτ. Χατζηγάκη και Νίκου Λέγκα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ το μήνυμα που έστειλαν ήταν σαφέστατο καθώς θεωρούν ότι και οι 5 βουλευτές του Νομού, είναι συνυπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ειδικά μετά και την ψήφιση του έστω και β¦μισού Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο και από την Ν.Δ. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Βεντέτα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις σε βάρος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αφίσες με φωτογραφίες όσων είπαν "ναι" στο Μεσοπρόθεσμο κυκλοφόρησαν στην Κομοτηνή. Καρχιμάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ηγείται του μπάχαλου"

Φουντώνει επικίνδυνα η διαμάχη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά το μπαράζ επιθέσεων σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.

Τις τελευταίες ημέρες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο στόχαστρο πολιτών, οι οποίοι τους κατηγορούν για προδοσία του ελληνικού λαού.

Τελευταίο θύμα ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Τσώνης, ο οποίος εγκλωβίστηκε από πολίτες το βράδυ της Παρασκευής και δέχθηκε βρισιές αλλά και χτυπήματα, από το οργισμένο πλήθος.

Τελικά, ο βουλευτής φυγαδεύτηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί η επίθεση στον Αλ. Αθανασιάδη, τον οποίο μπουγέλωσαν στη Βουκουρεστίου , λίγες ώρες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Αφίσες στην Κομοτηνή, συνθήματα στα Τρίκαλα

Στο στόχαστρο έχουν μπει και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Κομοτηνή και το Αγρίνιο.

Στην Κομοτηνή, μέλη του κινήματος “Σπίθα” που έχει ιδρύσει ο Μίκης Θεοδωράκης, κυκλοφόρησαν αφίσα με τις φωτογραφίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.

 

“Θρακιώτη, αυτοί ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο! Ας μην ξεχάσουμε τους Ναι-Ναι-Κους του καθεστώτος…” γράφει η αφίσα.

Όπως ήταν φυσικό οι αφίσες προκάλεσαν την αντίδραση των Θρακιωτών βουλευτών, οι οποίοι κατηγόρησαν τους “Σπίθες Θράκης” για ακρότητες και βανδαλισμούς. Σύμφωνα με το RodopiNews.gr (απ’ όπου και η φωτογραφία της αφίσας), οι βουλευτές έκαναν λόγο για σκοταδιστές, που προτρέπουν “με φασιστικό τρόπο σε τρομοκρατικές ενέργειες”.

Το Σάββατο, ομάδα πολιτών στα Τρίκαλα έγραψε συνθήματα στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του νομού.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής επιτέθηκαν με βαριές εκφράσεις στα μέλη της Σπίθας, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τρομοκρατήσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η κυβέρνηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει πλούσιο παρελθόν, ωστόσο φαίνεται πλέον ότι και επισήμως η κυβέρνηση κατηγορεί το κόμμα του κ. Τσίπρα για υποκίνηση των επεισοδίων

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία στο θέμα της βίας.

“Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέει δημόσια και άλλα φαίνεται να διοχετεύει υπογείως. Δημιουργούν συνθήκες βίας κι φόβου. Κινούνται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου” σημείωσε ο κ. Καρχιμάκης.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηγείται του μπάχαλου με τις πρακτικές και τις εικόνες αυτές και την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

Ο κ. Καρχιμάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του δίνει τα περιθώρια και την ασυλία σε άτομα και σε ομάδες που κινούνται εκτός ορίων και κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας.

“Υπονομεύουν τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται, αγωνιούν και με ήρεμο τρόπο θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους και την όποια διαμαρτυρία τους”, κατέληξε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στρατούλης: “Μπουρδολογίες του ΠΑΣΟΚ”

Οι κατηγορίες της κυβέρνησης δεν έμειναν αναπάντητες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι την οργή του κόσμου εξάπτει η κυβερνητική πολιτική

Το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA το βράδυ της Κυριακής, μίλησε για “μπουρδολογίες του ΠΑΣΟΚ και προσπάθεια στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

“Την οργή δεν εξάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πολιτικές της κυβέρνησης, που οδηγεί τον κόσμο στην φτώχεια και την περιουσία του δημοσίου σε ξεπούλημα, καθώς και η βίαιη καταστολή εκ μέρους της αστυνομίας” υποστήριξε ο κ. Στρατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί και δεν επιδοκιμάζει πρακτικές βίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα