Γιάννης Γκιόκας,: Η κυβέρνηση ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των εργοδοτών για την απεργία

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος, Γιάννης Γκιόκας, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μίλησε στο Ραδιόφωνο247 και κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται για να κηρυχθεί μια απεργία (από το 1/3 στο 1/2) αλλά και το ζήτημα των πλειστηριασμών.

 Αρχικά, τόνισε πως η κυβέρνηση, που στην ουσία επιχείρησε να περάσει νύχτα την τροπολογία, άσχετο αν μετά την απέσυρε, ήθελε να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου για την απεργία. Έπειτα, ο κ. Γκιόκας ανέφερε πως η κυβέρνηση απαιτεί για την κήρυξη απεργίας τη συμμετοχή του 50%+1, τη στιγμή που υπάρχει έτσι κι αλλιώς “εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς” καθιστώντας δύσκολη τη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες.

ADVERTISING

Στη συνέχεια έκανε λόγο για απώλεια του δικαιώματος που έχει το συνδικάτο για άμεση απάντηση σε περιστάσεις απολύσεων που απαιτούν συνδικαλιστική δράση και πως πριν μερικούς μήνες, ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που έλεγε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για το 50%+1 και ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι επαναφέρει τις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις, όμως η συγκεκριμένη κυβέρνηση πάει να εφαρμόσει αυτό ακριβώς που έλεγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

“Αυτό δεν μας λέει τίποτα. Βεβαίως τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται σε όλη την ΕΕ παίρνονται και στην Ελλάδα και αποδεικνύεται αυτό που λέει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, ότι τα μνημόνια δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολιτική που εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, γιατί αυτή είναι η στρατηγική του κεφαλαίου” ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ρύθμιση που επιχειρείται να γίνει για τις απεργίες επικρατεί σχεδόν πανευρωπαϊκά.

Για το ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει σημαντικά προβλήματα, ο υπεύθυνος τύπου του ΚΚΕ τόνισε πως το ΚΚΕ αναδεικνύει εξ' αρχής μια σειρά προβλημάτων του συνδικαλιστικού κινήματος, με ευθύνη των ηγεσιών του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού όλα αυτά τα χρόνια και ότι υπάρχει ένα “όργιο τρομοκρατίας” στους χώρους δουλειάς και σε πολλές περιπτώσεις, για μια απλή ενημέρωση απαιτείται να δράσουν οι εργαζόμενοι συνωμοτικά! Είναι άλλο τα προβλήματα του εργατικού κινήματος, και άλλο οι όροι και προϋποθέσεις που μπαίνουν για να δημιουργηθούν επιπλέον εμπόδια στο κίνημα, πρόσθεσε ο Γιάννης Γκιόκας.

Κλείνοντας για το θέμα των απεργιών, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει πολύ καλύτερα τη βρώμικη δουλειά σε διάφορα ζητήματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο στο ζήτημα των απεργιών, αλλά και για τους πλειστηριασμούς, την απενοχοποίηση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και μια σειρά από αντιλαϊκές πολιτικές.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Γκιόκας εξέφρασε την άποψη ότι η πρώτη κατοικία, αυτή τη στιγμή δεν προστατεύεται και πως οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στο δελτίο πλειστηριασμών και να δει αν αυτές οι κατοικίες είναι ...βίλες με πισίνα ή απλές, λαϊκές κατοικίες, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση πως δεν θα βγουν λαϊκές κατοικίες στο σφυρί, παρά τη “συμφωνία κυρίων” για την οποία κάνει λόγο η κυβέρνηση.

https://www.mixcloud.com/radiofono247/20171206-μ-γκιοκασ-τροπολογια/
SHARE:

24Media Network