Υποκλοπές: Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι άλλαξε τηλέφωνο υπό τον φόβο του Predator

Υποκλοπές: Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι άλλαξε τηλέφωνο υπό τον φόβο του Predator
SOOC

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της βουλεύτριας Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποκάλυψε πως "καλού-κακού" άλλαξε συσκευή όταν πληροφορήθηκε πως ενδεχομένως υπήρξε και η ίδια θύμα παρακολούθησης μέσω Predator.

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Kriti TV και την εκπομπή “Αντιθέσεις”.

Η βουλεύτρια Χανίων της ΝΔ, σε ερώτηση που δέχτηκε για τα δημοσιεύματα που θέλουν, τόσο την ίδια όσο και τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη και την κόρη της Αλεξία, να έχουν υπάρξει θύματα παρακολούθησης και τα κινητά τους τηλέφωνα να έχουν πληγεί από κακόβουλο λογισμικό, παραδέχτηκε πως αναγκάστηκε να αλλάξει συσκευή, χωρίς ωστόσο να αποστείλει την παλιά στο εξωτερικό για έλεγχο.

Όχι. Δεν τα έστειλα, αλλά για να είμαι τελείως ειλικρινής, άλλαξα τηλέφωνο. Δεν τα έστειλα όμως”, είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

“Έχω αίσθηση τι γίνεται με αυτά τα λογισμικά γιατί ανήκω σε μία επιτροπή της Ευρώπης που ασχολείται με αυτά. Είχα την ψευδαίσθηση ότι έχουμε τη δυνατότητα κάνοντας ορισμένες κινήσεις να προφυλαχθούμε, να μη δηλώνουμε τοποθεσία και διάφορα τέτοια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε διεθνώς. Αυτή τη στιγμή αυτά τα κακόβουλα λογισμικά είναι στα χέρια “Χ” ανθρώπων τα οποία χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες, σε επιχειρηματίες για να υπάρξει αυτού του είδους η παρακολούθηση”.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα ήθελε να διαπιστώσει πώς και από ποιον μολύνθηκε η συσκευή της, η βουλεύτρια της ΝΔ απάντησε:

Βεβαίως και θέλω. Και είναι η δεύτερη έρευνα η οποία κάνει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω να δώσω κανένα στοιχείο γιατί δεν ξέρω τίποτα άλλο. Εγώ διάβασα ότι με παρακολουθούνε, καλού κακού άλλαξα το τηλέφωνό μου και δεν απασχολήθηκα περαιτέρω. Θέλω όμως να μάθω αν παρακολουθούμην κι αν πράγματι, εάν υπάρχει υπεύθυνος των παρακολουθήσεων αυτών όταν τον βρει η Δικαιοσύνη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα