Υποκλοπές: Ραγδαίες εξελίξεις αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Ραγδαίες εξελίξεις αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ
Εν αναμονή καταλυτικών εξελίξεων για την υπόθεση των υποκλοπών ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί το θέμα πρώτο στην ατζέντα του Eurokinissi

Θα εξαντλήσει κάθε θεσμική δυνατότητα για να ενημερωθεί η Βουλή και οι πολίτες για τα στοιχεία που έχουν βρεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Κουμουνδούρου

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες στο «Σκάνδαλο των Υποκλοπών». Το θέμα δηλαδή που παραμένει πρώτο στην αντιπολιτευτική και προεκλογική ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ιδίως μετά την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καλέσει σε ακρόαση τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, όταν ο τελευταίος με απανωτές επιστολές του, διεμήνυσε –εμμέσως πλην σαφώς- ότι διαθέτει στοιχεία για την διενέργεια παρακολουθήσεων μετά τις έρευνες που έκανε στους παρόχους επικοινωνιών.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του News 24/7 η ΑΔΑΕ έχει τεκμηριώσει την διενέργεια παρακολουθήσεων ανάμεσα σε 6 πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας υπουργός και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτά ενώ στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να πιστοποιηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά αποτελούν το «κέντρο» από όπου εκπορεύονταν οι εντολές για παρακολουθήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επαναφέρει με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα, εκτιμώντας ότι το «πάγωμα» που προσπαθεί η κυβέρνηση συνιστά ουσιαστικά δημοκρατική εκτροπή. Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξαντλήσει όλο το «θεσμικό οπλοστάσιο» που διαθέτει ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Βέβαιος ότι "το παρακράτος θα αποκαλύφθεί", δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει πως στο Σκάνδαλο των Υποκλοπών θα πέσει φώς. Θυμίζουμε ότι σε ανάρτησή του την προηγούμενη εβδομάδα θύμισε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ “υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ” καθώς και ότι “οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ” συμπεεραίνοντας πως είναι “ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί“.

Θα δοθούν οι αναγκαίες για την δημοκρατία απαντήσεις

«Εμείς θα φέρουμε ξανά το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, καλώντας ξανά τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, που πολλές φορές έχει δηλώσει ότι δεν δεσμεύεται από κανενός είδους απόρρητο ενώπιον της λαϊκής αντιπροσωπείας» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που είναι μέλος της επιτροπής. Τόνισε μάλιστα ότι γι αυτό που συμβαίνει «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, ακόμη και στις μαύρες μετεμφυλιακές περιόδους του παρακράτους της δεξιάς, να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ όχι μόνον πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης αλλά και υπουργοί της, όπως ο κ. Χατζηδάκης ή στελέχη του στρατεύματος, όπως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Προφανώς η κατάσταση αυτή υπονομεύει την δημοκρατία και για το λόγο αυτό πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα σε όλα τα επίπεδα, της ΑΔΑΕ, της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής». Εκτίμησε πάντως ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει την έρευνα «θα αποτύχει και δεν θα εμποδίσει την ΑΔΑΕ να ασκήσει το έργο της».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο που του δίνει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια». Σχολίασε ότι «αν κάποιοι επιθυμούν την αυτοκατάργηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να προστατεύσουν το παραδεδεγμένο από μέλη της ίδιας της σημερινής κυβέρνησης «παραμηχανισμό» και το «παρασύστημα» που δρούσε στην ΕΥΠ, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Αντίθετα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Στη χώρα δε θα ξαναγίνουν κανονικότητα ούτε οι συνταγματικές ούτε οι θεσμικές εκτροπές που κάποιοι στο «οικοσύστημα» του κυβερνώντος κόμματος, ανοιχτά πλέον φαίνεται, πως νοσταλγούν. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο ώστε οι αναγκαίες για την αλήθεια και κατ’ επέκταση για τη δημοκρατία απαντήσεις να δοθούν και να αποκαλυφθούν οι έως σήμερα κρυπτόμενοι αυτουργοί. Όσο πιο πολύ τρέχουν ο κ. Μητσοτάκης και οι μιμητές του για να αποφύγουν «άβολες» συζητήσεις, «δύσκολες» επιτροπές και ανεξάρτητες – της βούλησής τους – αρχές, τόσο πιο λυσσαλέα θα τους κυνηγούν οι αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα τους».

Σε προεκλογική περίοδο από την 1η Φεβρουαρίου

Παρά το γεγονός όμως ότι το Σκάνδαλο των Υποκλοπών είναι κυρίαρχο, στην Κουμουνδούρου συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς η προεκλογική προετοιμασία. Από την 1η Φεβρουαρίου οι προεκλογικοί σχεδιασμοί του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται σε «πλήρη ανάπτυξη» μια και θεωρούν ότι ουσιαστικά θα έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος, ασχέτως του πότε θα προκηρυχθούν τελικά οι εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις κινήσεις επαφών με την κοινωνία, είτε μέσω περιοδειών σε γειτονιές και πόλεις, είτε μέσω δημόσιων παρεμβάσεων όπου θα αναδυκνείει τις πολιτικές προτάσεις του κόμματος. Επίσης τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διεργάσιες για την πλήρη κατάρτιση των ψηφοδελτίων και -σταδιακά- να υπάρξουν και ανακοινώσεις ονομάτων το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα