Υποκλοπές: Τείχος της αντιπολίτευσης ενάντια στις “πρακτικές μαφίας”

Υποκλοπές: Τείχος της αντιπολίτευσης ενάντια στις “πρακτικές μαφίας”
Νίκος Ανδρουλάκης, Αλέξης Τσίπρας INTIME NEWS

Μηχανισμό χυδαίας προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας εντοπίζουν Τσίπρας και Ανδρουλάκης ενώ αναμένεται σήμερα η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπόγειους μηχανισμούς ωμού εκβιασμού καταλογίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας και o Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ σήμερα αναμένεται η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το γιατί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε το τηλέφωνο του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης ουσιαστικά προεξόφλησαν την στάση τους, απέναντι στα όσα θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός. Αφορμή αποτέλεσαν διαδικτυακές επιθέσεις που στοχεύουν τον Νίκο Ανδρουλάκη με υπονοούμενα για την προσωπική του ζωή και τις επαφές αλλά και η δήλωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ Νίκου Ρωμανού, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει τους λόγους που παρακολουθήθηκε το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ είπε πως «ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ». Σημείωσε μάλιστα πως πρέπει «να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Η δήλωση αυτή συνδυάζεται με διαδικτυακές διαρροές που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο (ορισμένες υιοθετήθηκαν πρόσκαιρα και από την περίφημη «Ομάδα Αλήθειας») με υπονοούμενα σχετικά με την προσωπική ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι ανακοινώσεις Τσίπρα και Ανδρουλάκη

«Χυδαίες διαρροές», «πρακτικές μαφίας» «εκτσογλανισμός». Με εκφράσεις σαν κι αυτές τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, καυτηρίασαν την πρακτική που αποδίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών». Προσθέτοντας μάλιστα πως «οι στοχευμένες «διαρροές» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Ότι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά να «κλείσει την βάνα του οχετού, πρίν πνιγεί μέσα του ο ίδιος».

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας πως «στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους». Ειδικά για τον Νίκο Ρωμανό σχολίασε πως «έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;». Για μία ακόμη φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης απέδωσε την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά στον πρωθυπουργό. Είπε πως «η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Ναι σε εξεταστική από το ΚΚΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι με σημερινές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την Βουλή για τις υποκλοπές. Ο Δ.Κουτσούμπας θύμισε τις καταγγελίες που έχει κάνει το ΚΚΕ για φαινόμενα παρακολουθήσεων στα γραφεία του στον Περισσό ενώ επισήμανε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα «θα αναδείξει όλο εκείνο το επικίνδυνο και διάτρητο θεσμικό πλαίσιο, με τις διακρατικές συμφωνίες και την πολιτική της ΕΕ. Ένα θεσμικό πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού».

Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi


Η δήλωση Μητσοτάκη

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν νέο «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου, που ευελπιστούσε να «κλείσει» πολιτικά το θέμα με την σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού.

Σε αυτήν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Επίσης να τονίσει πως αντέδρασε αμέσως όταν το πληροφορήθηκε ζητώντας την παραίτηση του επικεφαλής της υπηρεσίας, ενώ απομακρύνθηκε με δική του πρωτοβουλία ο γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στο θέμα άλλωστε αναφέρθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον». Πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει αναλυτικά τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα και του Ν.Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας πως «θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων».

Με την δήλωση αυτή το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί να βγάλει τον πρωθυπουργό από την «γωνία του ρίνγκ» που δέχεται απανωτές επικρίσεις από την αντιπολίτευση. Έτσι ώστε σταδιακά να δρομολογήσει –εκμεταλλευόμενη και την ανάπαυλα του 15αύγουστου- ένα damage control με πρώτο στόχο την αλλαγή ατζέντας. Πράγμα όμως που είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού έως τώρα φαίνεται πως οι υποκλοπές θα ιεραρχηθούν ως ζήτημα πρώτης γραμμής από την αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα