Υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Πάρις Μπίλιας

Διαβάζεται σε 2'
Υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Πάρις Μπίλιας

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Την υποψηφιότητά του με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) Πάρις Μπίλιας στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.

Ο κ.Μπίλιας αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο αναπτυξιακό μοντέλο που “πατάει” σε συγκεκριμένους άξονες. Αυτοί αφορούν στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, τη δομική συνεργασία των τριών πυλώνων: του αεροδρομίου, του Λιμανιού και της ΔΕΘ_Helexpo, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και τη δημιουργία ενός αστικού πάρκου εντός της Έκθεσης. Είπε επίσης, ότι η ΠΚΜ μπορεί να γίνει κόμβος καινοτομίας αξιοποιώντας τα ερευνητικά ινστιτούτα και τα πανεπιστήμια που υπάρχουν στην περιοχή, όπως και ότι πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες για τη δημιουργία οικονομίας κλίματος με clusters που θα προκύψουν από τις συνεργασίες μικρών επιχειρήσεων. Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα των μηχανικών που προκύπτουν από την υπέρμετρη φορολογία και το ασφαλιστικό που είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τον κλάδο.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό επίσης ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σ.Φάμελλος, η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το “παρών” επίσης έδωσαν πολλοί βουλευτές της περιοχής και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης και της Περιφέρειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα