Υπόθεση Γεωργούλη: Σήμερα η συνεδρίαση για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή

Υπόθεση Γεωργούλη: Σήμερα η συνεδρίαση για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή
Αλέξης Γεωργούλης Alexandros Michailidis / SOOC

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη (23/2) για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Σε περίπτωση καταδίκης του, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια. Σήμερα η απόφαση και για τη Μαρία Σπυράκη.

Σήμερα, Τρίτη (23/2), αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις σε βάρος του καταγγελίες για βιασμό και σωματική κακοποίηση από συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εισηγητής στην επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει μέχρι στιγμής αποστείλει 3 επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδέιξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

Σήμερα αναμένεται και η απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το αίτημα ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαιτίας των υποκλοπών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα