Στέλεχος ΠΑΣΟΚ: Κατήγγειλα τον Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης

Στέλεχος ΠΑΣΟΚ: Κατήγγειλα τον Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης
Ο Αλέξης Γεωργούλης Brigitte HASE / © European Union 2022 - Source : EP

Συγκλονίζει η πρώτη ανάρτηση της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, για την καταγγελία της σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη. "Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες" τόνισε.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πως στις αρχές του 2020, κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

“Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.τόνισε.

Σχετικά με τη διαρροή του ονόματός της χωρίς τη συναίνεσή της, ήδη, από χτες, Δευτέρα (17/4) σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, σχολίασε πως πρόκειται γιαμια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας”.

Ολόκληρη η ανάρτηση της δικηγόρου:

“Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται.”

Γεωργούλης: Αρνείται τις κατηγορίες

Τις κατηγορίες εις βάρος του αρνείται ο Αλέξης Γεωργούλης σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του, λίγο μετά την επώνυμη τοποθέτηση της δικηγόρου, η οποία τον κατήγγειλε για βιασμό και σωματική βλάβη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως “ο πελάτης τους αρνείται επισήμως όλες τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση”.

Αναφέρεται, δε, πως ο ευρωβουλευτής “δεν είχε καμία απολύτως γνώση” για την καταγγελία εις βάρος του.

Ζέφη Δημαδάμα: “Ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία”

Νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη (18/4), η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία.

“Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης” είπε η ίδια και απηύθυνε έκκληση να προστατευτεί η καταγγέλλουσα.

Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε δριμεία κριτική σε όσους έχουν διαρρεύσει τη φωτογραφία και τα στοιχεία της, κάνοντας λόγο για ανθρωποφαγία.

“Είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές. Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία.

Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα” κατέληξε.

Τσίπρας: “Καμία ανοχή” σε θέματα έμφυλης βίας

Το πρώτο του σχόλιο για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Λαύριο. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε “δυσάρεστη” τη χθεσινή ημέρα, όταν και έγινε γνωστή η καταγγελία, τονίζοντας για την ιδεολογία του κόμματος ότι “δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά σε θέματα έμφυλης βίας”.

“Για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάληψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, ζήτησε από τον Αλέξη Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του» είπε συγκεκριμένα η Πόπη Τσαπανίδου
στο MEGA.

Η ίδια τόνισε πως η αντίδραση της Κουμουνδούρου «ήταν άμεση», υπογραμμίζοντας πως ο ευρωβουλευτής «τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα σε λιγότερο από ένα τέταρτο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα