Υπόθεση Γεωργούλη: Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του

Υπόθεση Γεωργούλη: Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του
Αλέξης Γεωργούλης © European Union 2023 - Source : EP

Την Τρίτη 23 Μαΐου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Μαΐου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου(JURI) προκειμένου να αποφασίσει την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις σε βάρος του καταγγελίες για βιασμό από συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εισηγητής στην επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει μέχρι στιγμής αποστείλει 3 επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδέιξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το αίτημα ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαιτίας των υποκλοπών.

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε που ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα