Ύστατη προσπάθεια Γιούνκερ για συμφωνία στο Eurogroup

Ύστατη προσπάθεια Γιούνκερ για συμφωνία στο Eurogroup
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012. Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης ενέκριναν την καταβολή του ποσού των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 9,3 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρία τμήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν πλέον ότι το χρέος της χώρας θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ το 2016, θα μειωθεί στο 124% το 2020 και θα πέσει «σημαντικά» κάτω από το 110% το 2022. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) Eurokinissi

Τι μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την «ύστατη προσπάθεια» για την επίλυση του ελληνικού χρέους θα κάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη τηλεφωνική συνομιλία επί του θέματος που είχε την Κυριακή με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Τσίπρα, δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας και χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ κάνει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο αξιωματούχος, μετριάζοντας τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα