Ζήτημα Δημήτρη Καμμένου στην κυβέρνηση προ της ψηφοφορίας του Προϋπολογισμού

Ζήτημα Δημήτρη Καμμένου στην κυβέρνηση προ της ψηφοφορίας του Προϋπολογισμού

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις των 53, για την προαναγγελία εκλογής μουφτή αλλά και για την παλαιότερη καθαίρεση του από την κυβέρνηση λόγω ρατσιστικών σχολίων

Ζήτημα συνοχής στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης προκαλεί η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη Βουλή λίγες ώρες προ της ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018 απόψε στη Βουλή.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που έχει διαφοροποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από την κυβέρνηση για ζητήματα προώθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησε ουσιαστικά πριν από λίγο ότι δεν είναι δεδομένη η στήριξη του. «Θα πρέπει να σεβαστείτε τη σοβαρή μου ψήφο τρία χρόνια. Και ότι έχω τραβήξει από τους εκβιασμούς και όλα αυτά που τράβηξα όταν έφυγα από υπουργός εκείνο το βράδυ κι εγώ και η οικογένεια μου» είπε ο κ. Καμμένος αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο βασικός λόγος της δυσαρέσκειάς του είναι η καθαίρεση του από την κυβέρνηση μόλις λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του στη θέση του υφυπουργού Μεταφορών. Αιτία είχε αποτελέσει η αποκάλυψη ρατσιστικών και ομοφοβικών αναρτήσεών του στο facebook. «Δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε, ούτε για να κάνουμε κουτσομπολιό. Στηρίζουμε την πατρίδα, στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά όλα έχουν ένα όριο και επί προσωπικού μιλάω» συμπλήρωσε απειλητικά.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη δήλωση της ομάδας των 53 του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι είναι «υποχρεωτική και σε ορισμένες περιπτώσεις οδυνηρή συμμαχία με τους ΑΝΕΛ» και ότι αυτή η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ «δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για υπαναχωρήσεις σε κρίσιμα για τη φυσιογνωμία μας ζητήματα». «Είναι οδυνηρό που συνεισηγούμαστε και έχουμε πάρει όλοι το πολιτικό βάρος; Είναι οδυνηρό αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος.\

Επίσης δήλωσε ότι εμμένει στη διαφωνία που είχε για το ζήτημα της Θράκης και αναφέρθηκε σε «κατήχηση Ερντογάν» στη Θράκη η οποία όπως ισχυρίστηκε απομαγνητοφωνήθηκε από κινητό την ώρα που μιλούσε στους μαθητές. «Ο Ερντογάν μίλησε για μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος και θέλετε εσείς εγώ να ψηφίσω το μουφτή από τη βάση;» διερωτήθηκε.

SHARE:

24Media Network