Ο Βρούτσης και οι απολύσεις

Συζήτηση του νομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προααπαιτούμενων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση του νομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προααπαιτούμενων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Και μια που λέμε για στιγμιαία σφάλματα στο twitter, ο Γιάννης Βρούτσης τουίταρε δύο λόγους για τους οποίους όπως υποστήριξε δε θα κλείσει η αξιολόγηση και που θα στοιχίσουν δισ ευρώ (προφανώς σε νέα μέτρα). Ο πρώτος είναι κατά το Βρούτση, ο συνδικαλιστικός νόμος και ο δεύτερος “το απαράδεκτο βέτο του υπουργού στις απολύσεις”. Κάποιοι μπερδεύτηκαν και επικρότησαν νομίζοντας ότι αναφέρεται σε απολύσεις στο δημόσιο, ενώ βεβαια αναφέρεται στο θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Οι συριζαίοι έκαναν φειγ βολάν το tweet καταγγέλοντας τη ΝΔ και υπενθυμίζοντας ότι το ευρωδικαστήριο έκρινε πως καλώς υπάρχει το υπουργικό βέτο, αλλά ζήτησε να γίνουν πιο ξεκάθαρες και λιγότερο αυστηρές οι προϋποθέσεις. Να σημειώσουμε μόνον ότι ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είχε ταχθεί υπερ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, όχι όμως υπέρ των ομαδικών απολύσεων.

SHARE:

24Media Network