2018 Jazz in July Festival:Το σημαντικότερο Jazz Festival στην Κρήτη

2018 Jazz in July Festival:Το σημαντικότερο Jazz Festival στην Κρήτη

Ο Βάμος Χανίων εδραιώνεται ως ο απόλυτος Jazz προορισμός, καθώς το 7ο Jazz in July Festival φιλοξενεί φέτος μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής

Makis Ablianitis Quartet, Zoe Gilby Trio, Groove Elation Project και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί μουσικοί θα ομορφύνουν  τις νύχτες  του Ιουλίου σκορπώντας τις νότες τους ανάμεσα στα λιόδεντρα. Το 7ο Jazz in July Festival  περιλαμβάνει   8 συναυλίες μεταξύ 4 και 20 Ιουλίου.

H Vamos Art & Thought εστιάζοντας στην ανάδειξη του Βάμου και της ευρύτερης περιοχής μέσω των πολιτιστικών δράσεων, όπως η διοργάνωση συναυλιών, εκθέσεων ζωγραφικής, προβολή ταινιών, θεατρικών δρώμενων κ.α έχει ως στόχο την δημιουργία ενός πυρήνα τέχνης και σκέψης λειτουργώντας διαδραστικά ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό. Η συνύπαρξη τους άλλωστε στο ίδιο χωριό, ευνοεί τον ουσιαστικό διάλογο και τις ευφάνταστες ιδέες που ενίοτε γίνονται πράξεις. 

 

Κρουστοπανήγυρις – Ένα summer camp κρουστών που συνδιαλέγεται με το  Jazz in July

Από φέτος η “Vamos-Art and Thought” επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο εκπαιδευτικό σκέλος, με την διοργάνωση τριών εβδομαδιαίων  σεμιναρίων κρουστών, σε διαρκή “συνομιλία” με το φεστιβάλ! Καλλιτεχνικός Διευθυντής έχει αναλάβει ο πολύπειρος περκασιονίστας, performer και δάσκαλος Νίκος Τουλιάτος.  Εκτός από τον ίδιο θα διδάξουν  κορυφαίοι μουσικοί του χώρου, όπως ο Σόλης Μπαρκής, ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, η Σίσσυ Πιντέλλα, ο Simone Mongelli, ο Stefano Athanasio κ.α. πάνω σε μία γκάμα που θα εκτείνεται από τα παραδοσιακά κρουστά έως τη σύγχρονη αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Μια ανεκτίμητη εκπαιδευτική εμπειρία! 

Λίγα λόγια για τον  Βάμο Χανίων

Το ημιορεινό χωριό Βάμος, βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων απέχοντας μόλις 25 χλμ. από τα Χανιά και 35 από το Ρέθυμνο. Η παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με εμφανέστερη την ενετική επιρροή, τα λιθόστρωτα καλντερίμια με τις ολάνθιστες βοκαμβίλιες και τους μοναδικούς καφενέδες όπου κυριαρχούν οι αγνές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό διαμονής.  Μαγευτικές παραλίες, εντυπωσιακά φαράγγια, σηματοδοτημένα μονοπάτια, ποδηλατικές διαδρομές, οικοπεριηγήσεις σε λιοτρόβεια και οινοποιεία συνδυάζονται  αρμονικά με υψηλής ποιότητας  jazz live στον  τόπο διαμονής όσων επιλέξουν φέτος τις ιδανικές μουσικές διακοπές!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα