Δεσμεύονται οι εταιρικοί λογαριασμοί της ΑΕΠΙ

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ)
Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) EUROKINISSI

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ΑΕΠΙ. Οι δημιουργοί είχαν αρχίσει να λαμβάνουν επιταγές με οφειλόμενα, ωστόσο η πλειοψηφία τους δεν θα πάρει ούτε αυτά τα ελάχιστα χρήματα

Καταιγισμός εξελίξεων στο θέμα της ΑΕΠΙ,  μετά από την είδηση νωρίς το πρωί ότι δεσμεύτηκε τo σύνoλo των εταιρικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ πριν από λίγη ώρα  εξαιτίας της μη εξυπηρέτησης δανείου στη Εurobank 3,5 εκατ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, οι δημιουργοί είχαν αρχίσει να λαμβάνουν επιταγές με ένα μέρος του οφειλόμενου ποσού, ωστόσο η πλειοψηφία τους δεν θα πάρει ούτε αυτά τα ελάχιστα χρήματα. Η επίτροπος μάλιστα η Κα Βλάχου επισημαίνει στην ανακοίνωσή της , πως διατηρεί επιφυλάξεις για το αν θα αποδοθεί στους δημιουργούς το οφειλόμενο ποσό τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοινώνει η διοίκηση. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει η επίτροπος στα σωματεία, η εταιρεία εισέπραξε τον προηγούμενο χρόνο για λογαριασμό των δημιουργών 22 εκατομμύρια εκ των οποίων μόνο τα επτά βρέθηκαν στα ταμεία , ενώ τα τέσσερα είναι δεσμευμένα από τη ΦΑΕ για χρέη που έχει η οικογένεια Ξανθοπούλου μέσω της εταιρείας το δημόσιο. Οι δημιουργοί του σωματείου ΑΣΜΑ καλούν αύριο σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΑΕΠΙ. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα στις 5.00 μ.μ.

Ακολουθούν οι επιστολές της ΑΕΠΙ, της Επιτρόπου και του σωματείου ΑΣΜΑ 450+

Ιουλίου 2017

Επιπλέον της υφιστάμενης δέσμευσης των εταιρικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ από τη ΦΑΕ (που έγινε για «προληπτικούς» - και μόνον -  λόγους υπέρ του Δημοσίου), σήμερα προέκυψε αιφνιδίως πρόσθετη δέσμευση από την Eurobank των υπολοίπων διαθέσιμων στους εταιρικούς λογαριασμούς  της ΑΕΠΙ, σε όλες τις συνεργαζόμενες με αυτήν τράπεζες.

Η ενέργεια αυτή της Eurobank  έλαβε χώρα χωρίς καμμία προειδοποίηση της ΑΕΠΙ και παρά την ύπαρξη υπέρ της τράπεζας πρώτης προσημείωσης ακίνητης περιουσίας,  η οποία και διασφαλίζει πλήρως την αξία του δανείου, που έχει χορηγήσει προς την ΑΕΠΙ.

Αυτή η  άκρως επιθετική, και εξαιρετικά αμφίβολης νομιμότητας, κίνηση της Eurobank μας προκαλεί τεράστια έκπληξη και, σοβαρές επιπλοκές στην ομαλή καταβολή των δικαιωμάτων,  που η ΑΕΠΙ διανέμει αυτήν την περίοδο.

Λόγω αυτής της απρόβλεπτης και εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης, οι πληρωμές δικαιωμάτων θα συνεχιστούν αμέσως μόλις αποκατασταθεί η ομαλή πρόσβαση στα τραπεζικά διαθέσιμα της ΑΕΠΙ.

Η ΑΕΠΙ προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση και  ομαλότητα των πληρωμών.

Από τη Διοίκηση της ΑΕΠΙ

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΣΜΑ 450+

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕΠΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.30-ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΚΕΙ-

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και πολύ καιρό το ΑΣΜΑ 450+ έχει επανειλημμένα ενημερώσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την επί σειρά ετών κακοδιαχείριση των μετόχων της ΑΕΠΙ.

Ενημερώσαμε τα μέλη μας, τους συναδέλφους των άλλων σωματείων, το ΥΠΠΟ και τον ΟΠΙ και προτείναμε λύσεις για την απευκταία μεν αλλά διόλου απίθανη αδυναμία της ΑΕΠΙ να συνεχίσει τη λειτουργία της λόγω οικονομικής ασφυξίας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε για το επείγον της κατάστασης.

Η σημερινή δέσμευση τoυ σύνολου των εταιρικών λoγαριασμών της ΑΕΠΙ εξ’ αιτίας της μη εξυπηρέτησης του δανείoυ στη τράπεζα Eurobank ύψους 3,5 εκατ. ευρώ έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν χρήματα πάρα πολλοί συνάδελφοί μας των οποίων οι επιταγές που έλαβαν από την ΑΕΠΙ δεν πληρώνονται.

Παράλληλα, πάρα πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι. Με τα δεδομένα αυτά και εφόσον οι μέτοχοι δεν προβούν σε άμεση αύξηση κεφαλαίου θα πρέπει επίσης να θεωρούμε ότι η δόση του Σεπτεμβρίου για τους έχοντες λαμβάνειν πάνω από 1000 ευρώ δικαιώματα δεν θα καταβληθούν.

Αυτοί που βρίσκονται στη χειρότερη θέση είναι εκείνοι που έκοψαν ήδη παραστατικό για το σύνολο του ποσού κι έτσι κινδυνεύουν να φορολογηθούν χωρίς να λάβουν τίποτα.

Είναι βέβαιο πως η εταιρεία θα βγάλει σήμερα ανακοίνωση προσπαθώντας με λογιστικές αλχημείες να απαλύνει την εικόνα.

Εμείς, όμως, γνωρίζοντας πως η εταιρεία εισέπραξε ως το τέλος του 2016 22.000.000 ευρώ για να τα διανείμει το 2017 και πως αυτά δεν υπήρχαν στα ταμεία όταν ανέλαβε η Επίτροπος, τα δε χρήματα που δεσμεύτηκαν είναι στο σύνολό τους σχεδόν χρήματα που μάζεψε εκείνη, θα μπορούσε άνετα να συμπεράνει κανείς πως πρόκειται για ξεκάθαρη κλοπή εκ μέρους της οικογένειας.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

Ή πρέπει η οικογένεια και το ΔΣ να επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα στο ταμείο και να ξεπληρώσουν τους δημιουργούς ή πρέπει να παραδώσουν άμεσα το σύνολο των μετοχών τους σε εμάς και να αποχωρήσουν επιτέλους, σταματώντας τη ζημιά σ’αυτό το σημείο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Δικαιοσύνη αργεί να δράσει. Εμείς πάντως πρεπει οπωσδήποτε να κινητοποιηθούμε. Αύριο το πρωί ώρα 11.30 καλούμε όσους δημιουργούς το επιθυμούν –από όλα τα σωματεία ή εκτός αυτών- να πάμε στην ΑΕΠΙ και να διαμαρτυρηθούμε μαζικά στους ιδιοκτήτες. Και πολύ σύντομα, πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΠΙ. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν χωράει πια διχασμούς. Χρειάζεται κοινό μέτωπο από όλους μας, όπως χρειαζόταν ήδη από το 2012, που πρωτοείδαμε τα επικίνδυνα φαινόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξυδάκης: Ο πολιτισμός είναι ταυτότητα και μπορεί να παράξει πλούτο

ΑΕΠΙ: Η διοίκηση θα φεσώσει ξανά τους δημιουργούς;

Παρέμβαση Τσίπρα στο θέμα της ΑΕΠΙ ζητούν συγγραφείς και εκδότες

Σφοδρή επίθεση των ΑΣΜΑ 450+ στην Κονιόρδου

SHARE:

24Media Network