Ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό η εικαστική έκθεση του Vincent Besnard στο Ίδρυμα Τσιχριτζή

Ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό η εικαστική έκθεση του Vincent Besnard στο Ίδρυμα Τσιχριτζή

Μια έκθεση ζωγραφικής με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα από τον ξεχωριστό Γάλλο καλλιτέχνη Vincent Besnard αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της στο ελληνικό κοινό

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση του Vincent Besnard με τίτλο «Δράσεις και Αποδράσεις» από τις 7 έως τις 23 Μαΐου 2015. Ο Γάλλος εικαστικός με την παράδοση στη ζωγραφική, αφού τόσο ο πατέρας του, όσο και ο παππούς του ήταν ζωγράφοι, ταξιδεύει ακατάπαυστα και είναι σε συνεχή επαφή με τα τοπία της Μεσογείου, της κεντρικής και νότιο-ανατολικής Ευρώπης. Η δύση και η ανατολή του ήλιου στα μέρη όπου ταξιδεύει του γεννούν αισθήματα που ανακαλούν ήχους, γεύσεις και εμπειρίες από τη καθημερινότητά του. Οι αναμνήσεις αυτές είναι και η κύρια πηγή έμπνευσής του.

Αισθήματα που δεν μπορεί να εκφράσει λεκτικά, τα αντανακλά με εξπρεσιονιστικό τρόπο με βασικό υλικό το λάδι σε μουσαμά. Με αυτό τον τρόπο ταξιδεύει νοερά σε έναν ζωηρό κόσμο γεμάτο φως και σκιές που δημιουργείται από φυσικά και αστικά τοπία. Σύμμαχός του είναι η νύχτα, η μέρα και τα πορφυρά χρώματα της ζωής.

Μια έκθεση για τα παιδιά με αυτισμό

Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα προς όφελος του Συνδέσμου Victor Artant ΝΙΚΗ (www.victorartant.gr) που απασχολεί, ως επί το πλείστον, παιδιά με αυτισμό με αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό η εικαστική έκθεση του Vincent Besnard στο Ίδρυμα Τσιχριτζή
WWW.BITBIT.IT

Για αυτόν τον σκοπό διοργανώθηκαν 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια όπου παιδιά με αυτισμό του Συνδέσμου Victor Artant ΝΙΚΗ δημιούργησαν εικαστικά έργα υπό την καθοδήγηση ενός εικαστικού και θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της προσαρτημένης έκθεσης «Τέχνη και Αυτισμός».

Ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό η εικαστική έκθεση του Vincent Besnard στο Ίδρυμα Τσιχριτζή
WWW.BITBIT.IT

Ο ίδιος ο Besnard έχει έναν αδερφό με προβλήματα αυτισμού, κάτι που για τον ίδιο είναι «απολύτως φυσιολογικό»: ποτέ μια λέξη, συχνά χαμόγελα, γέλια απρόσμενα, ενίοτε δάκρυα και πολλές αποδράσεις. Κυριολεκτικές και μεταφορικές Ευαισθητοποιημένος στο θέμα του αυτισμού, επιθυμεί να συμπαρασταθεί μέσα από εικαστικές δράσεις στα άτομα με αυτισμό που ζουν στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Vincent Besnard, γεννήθηκε στη Λιλ της Γαλλίας το 1961. Η αγάπη του για την φύση τον ώθησε προς τον κλάδο της Γεωπονίας. Έζησε και εργάστηκε στο Μεξικό, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στον Καναδά, στην Ιταλία καθώς και στην Μεγάλη Βρετανία. Το 2001 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Μολονότι ο πατέρας του και ο παππούς του ήταν και οι δύο ζωγράφοι, ο ίδιος ξεκίνησε πολύ πρόσφατα να καταπιάνεται με τη ζωγραφική.

Επιμέλεια Έκθεσης « Δράσεις και Αποδράσεις »

Διοργάνωση Έκθεσης / Γενική Καλλιτεχνική Διεύθυνση Δράσεων : Ευαγγελία Ντζιούνη

Επιμέλεια προσαρτημένης έκθεσης « Τέχνη και Αυτισμός »

Εικαστική Διεύθυνση Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων : Στέφανος Σουβατζόγλου

SHARE:

24Media Network