Christopher Nolan: Αναπαράστησε μια πυρηνική έκρηξη χωρίς CGI και το Twitter “ανησυχεί”

Christopher Nolan: Αναπαράστησε μια πυρηνική έκρηξη χωρίς CGI και το Twitter “ανησυχεί”
Oppenheimer AP

Ο Κρίστοφερ Νόλαν μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε όταν κλήθηκε να αναπαραστήσει μια έκρηξη ατομικής βόμβας, για τις ανάγκες της νέας του ταινίας.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan) αποκάλυψε πως για τις ανάγκες της νές του ταινίας “Oppenheimer” αναπαράστησε μια πυρηνική έκρηξη χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ CGI (Computer Generated Graphics).

Η επερχόμενη βιογραφική ταινία αφορά τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, έναν από τους πρωτοπόρους των πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και περιλαμβάνει μια σκηνή στην οποία αναδημιουργείται η πρώτη έκρηξη ατομικής βόμβας στο Νέο Μεξικό, τον Ιούλιο του 1945.

Το συγκεκριμένο γεγονός συνέβη έναν μήνα πριν οι ΗΠΑ ρίξουν παρόμοιες βόμβες στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, επισπεύδοντας το τέλος της σύγκρουσης. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2023.

“Ήταν μια τεράστια πρόκληση”, δήλωσε ο Νόλαν στο περιοδικό Total Film. Και συμπλήρωσε: “Ο Άντριου Τζάκσον – ο επιβλέπων των ειδικών εφέ – έψαχνε τρόπους για το πώς θα κάναμε πολλά οπτικά στοιχεία της ταινίας με πρακτικές μεθόδους”.

Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης είναι γνωστό ότι αποφεύγει να χρησιμοποιεί τα ειδικά εφέ, καθώς το ίδιο έκανε και στις προηγούμενες ταινίες του όπως στο The Dark Knight, το Tenent και το Interstellar.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter όταν διάβασαν πως ο Nolan επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει CGI για να αναδημιουργήσει μια πυρηνική έκρηξη. Πολλοί σχολίασαν με αστείο τρόπο την επιλογή του σκηνοθέτη, ενώ άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Δείτε τις αντιδράσεις των χρηστών του Twitter

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα