Χρυσές Σφαίρες 2020: Ο μονόλογος του παρουσιαστή που τους άφησε όλους άφωνους – “’Άντε γαμ@@@”

Χρυσές Σφαίρες 2020: Ο μονόλογος του παρουσιαστή που τους άφησε όλους άφωνους – “’Άντε γαμ@@@”
Ο Ricky Gervais φτάνει στο Beverly Hilton Hotel. Jordan Strauss/Invision/AP

Και τι δεν είπε ο Ρίκι Τζερβέις στην έναρξη της εκδήλωσης. Επιτέθηκε σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, διοργανωτές, κάνοντας τους παρευρισκόμενους άλλες φορές να γελάσουν κι άλλες να μείνουν με ανοιχτό το στόμα.

Για πέμπτη και τελευταία- όπως είπε- φορά παρουσίασε ο Ρίκι Τζερβέις τα βραβεία Χρυσές Σφαίρες που ανέδειξαν νικητές το “1917” του Σαμ Μέντες και το “Κάποτε στο Χόλιγουντ” του Κουέντιν Ταραντίνο.

Κι αν κάποιος θέλει να μάθει για τις αντιδράσεις των ηθοποιών στον καθιερωμένο μονόλογο του παρουσιαστή, αρκεί να δει το στιγμιότυπο με τον μορφασμό του Τομ Χάνκς.

Στην αρχή ο Τζερβέις ανακοίνωσε οτι είναι η τελευταία φορά που παρουσιάζει τα βραβεία:

“Θα χαρείτε να μάθετε πως αυτή είναι τελευταία φορά που παρουσιάζω αυτά τα βραβεία, δεν με νοιάζει πια – πλάκα κάνω ποτέ δεν με ένοιαξε, ούτε και το NBC προφανώς για να μου το αναθέτει για πέμπτη φορά” είπε ο παρουσιαστής πριν πιάσει στο στόμα του τους ηθοποιούς.

“Πολλοί celebrities εδώ απόψε, θρύλοι, είδωλα. Ο Αλ Πατσίνο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο baby Yoda – α, συγγνώμη είναι ο Τζο Πέσι – σ’ αγαπώ μην βάλεις να δείρουν” είπε, κάνοντας τους παρεβρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα του Beverly Hilton Hotel, να σκάσουν στα γέλια.

“Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ταινίες πια, κανείς δεν πάει σινεμά, όλοι βλέπουν Netflix. Κανονικά θα έπρεπε να βγω και να πω, συγχαρητήρια Netflix, κέρδισες τα πάντα, καληνύχτα” είπε για να συνεχίσει: “Θα μπορούσατε να δείτε την πρώτη σεζόν του Afterlife αντί για αυτό το σόου. Είναι μια σειρά για έναν άνδρα που θέλει να αυτοκτονήσει επειδή πέθανε η γυναίκα του. Spoiler alert, έρχεται και δεύτερη σεζόν οπότε ο πρωταγωνιστής δεν αυτοκτονεί στο τέλος – όπως δεν αυτοκτόνησε ούτε ο Τζέφρι Έπσταϊν. Σκάστε. Ξέρω ότι είναι φίλος σας αλλά δεν με νοιάζει”.

Συνεχίζοντας την επίθεση στους ηθοποιούς είπε οτι “τα περισσότερα φίλμ ήταν άθλια. Τεμπέλικα. Ριμέικ, σίκουελ. Οι πιο καλοί ηθοποιοί έχουν μεταπηδήσει στις στο HBO και το Netflix και οι ηθοποιοί που κάνουν ταινίες για το Χόλιγουντ πια κάνουν φιλμ περιπέτειας- φαντασίας. Η δουλειά τους δεν είναι πια η υποκριτική. Είναι να πηγαίνουν γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα και να παίρνουν στεροειδή”.

Από την έντονη κριτική του δεν έλειψαν οι διογανωτές, που τους χαρακτήρισε ρατσιστές, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Φελίσιτι Χάφμαν, η Τζούντι Ντεντς, η Apple, η Αmazon και η Disney .

Κλείνοντας απηύθυνε έκκληση σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες:
“Αν κερδίσετε απόψε ένα βραβείο μην το χρησιμοποιήσετε ως πλατφόρμα για να κάνετε πολιτική ομιλία. Δεν είστε σε θέση να βγάζετε λόγους στο κοινό για οτιδήποτε. Δεν ξέρετε τίποτα για τον αληθινό κόσμο. Οι περισσότεροι από εσάς περάσατε λιγότερο χρόνο στο σχολείο από την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Οπότε, αν κερδίσετε, ελάτε εδώ, αποδεχθείτε το βραβείο σας, ευχαριστείστε τον ατζέντη σας και τον θεό σας και άντε να γαμ@@@”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα