Χρυσές σφαίρες. Τζούλιαν Μουρ και Έντι Ρεντμέιν οι νικητές της μεγάλης βραδιάς. Δείτε όλα τα βραβεία

Χρυσές σφαίρες. Τζούλιαν Μουρ και Έντι Ρεντμέιν οι νικητές της μεγάλης βραδιάς. Δείτε όλα τα βραβεία

Με το βλέμμα στο τραγικό περιστατικό της επίθεσης στο Charlie Hebdo, απονεμήθηκαν με λαμπρότητα τα βραβεία πρόδρομος των Ακαδημαϊκών βραβείων Όσκαρ. Δείτε τους μεγάλους νικητές

Ο χορός των απονομών κινηματογράφου άνοιξε για τη νέα χρονιά με τις Χρυσές Σφαίρες, κατά πολλούς τον πιο σημαντικό πρόδρομο των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας, τα γνωστά Όσκαρ. Με πολλούς από τους διάσημους σταρ να αναφέρονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο τραγικό περιστατικό της δολοφονίας των 12 ανθρώπων στο Παρίσι.

Την παρουσίαση της μεγάλης βραδιάς ανέλαβαν οι κωμικές ηθοποιοί Τίνα Φέι και Έιμι Πόελερ, δύο γυναίκες που με στιλ και ισχυρή δόση χιούμορ κράτησαν τη βραδιά ζωντανή και ενδιαφέρουσα.

 

Δεν έλειψαν φυσικά και οι λαμπερές παρουσίες στο κόκκινο χαλί, όπου ο γυναικείος αέρας και το θηλυκό ταμπεραμέντο κλέβουν πάντα την παράσταση.

 

Ο Βρετανός Έντι Ρεντμέιν και η Αμερικανίδα Τζουλιάν Μουρ απέσπασαν χθες βράδυ στο Λος Άντζελες αντίστοιχα τις Χρυσές Σφαίρες α΄ανδρικού και α΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

 

Ο Έντι Ρεντμέιν τιμήθηκε για το ρόλο του επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία ” The Theory of Everything“, αποσπώντας το βραβείο από τα επίσης μεγάλα φαβορί της βραδιάς Στιβ Καρέλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέικ Τζίλενχαλ και Nτέιβιντ Ογιελόλο.

Actress Julianne Moore poses with the award for Best Actress - Motion Picture, Drama for her role in "Still Alice," in the press room at the 72nd annual Golden Globe Awards, January 11, 2015 at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California. AFP PHOTO / FREDERIC J BROWNFREDERIC J. BROWN/AFP/Getty Images ** OUTS - ELSENT, FPG - OUTS * NM, PH, VA if sourced by CT, LA or MoD ** AFP/Getty Images

 

Στην ταινία ” Still Alice” η Τζουλιάν Μουρ υποδύεται μια γυναίκα που έχει προσβληθεί από Αλτσχάιμερ. Ο ρόλος αυτός της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα την οποία επίσης διεκδικούσαν οι Τζένιφερ Ανιστον, Φελίσιτι Τζόουνς, Ρόζαμουντ Πάικ και Ρις Γουίδερσπουν.

Η ταινία Boyhood (Μεγαλώνοντας), μοναδική στο είδος της, γυριζόταν επί δώδεκα χρόνια με τους ίδιους ηθοποιούς, βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς καθώς έλαβε τρία βραβεία.

 

Ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και η Πατρίσια Αρκέτ με το βραβείο β΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

Tο βραβείο πάει αναμενόμενα και δίκαια στον Τζέι Κέι Σίμονς για το «Whiplash»

Βραβειο Καλύτερης Μίνι σειρας ή Τηλεταινίας για το Fargo

Βραβείο Καλύτερης κωμικής τηλεοπτικής σειράς. Το βραβείο στο « Transparent»

 

Με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας βραβεύτηκε η ταινία ” Ξενοδοχείο Grand Budapest” του Αμερικανού Γουές ‘Αντερσον κατά την 72η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα διεξήχθη χθες βράδυ στο Λος Αντζελες.

Το φιλμ με τους Ραλφ Φάινς και Μπιλ Μάρεϊ, μεταξύ άλλων ήταν το μεγάλο φαβορί μαζί με τις ταινίες “Birdman”, “Into the Woods”, “Pride” και “St.Vincent”.

Ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ τιμήθηκε με το βραβείο “καριέρας” για την μέχρι τώρα πορεία του στο χώρο του κινηματογράφου, με την οικοδέσποινα της βραδιάς να τον καλεί να το παραλάβει σημειώνοντας πως σε σύγκριση με τη σύζυγό του Αμάλ Κλούνεϊ έχει πολύ λιγότερα να επιδείξει ως εμπειρία ζωής.

Αναφερόμενος στο χακάρισμα της Sony αλλά και στα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι μετά την πολύνεκρη επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo, ο Κλούνεϊ δεν παρέλειψε να αστειευτεί για την αποτυχία του «Μνημείων Ανδρες» (που πρίν από λίγο καιρό τον είχε ξεμπροστιάσει…) αλλά και να δηλώσει περήφανος σύζυγος της Αμάλ Αλαμουντίν που τον κοιτούσε όλη τη βραδιά στα μάτια.

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 11: Actor Michael Keaton, winner of Best Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy for 'Birdman,' poses in the press room during the 72nd Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 11, 2015 in Beverly Hills, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images) Getty Images

 

Ο ηθοποιός Μάικλ Κίτον απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα α΄ανδρικού ρόλου σε κωμωδία για την ερμηνεία του στην ταινία “Birdman” (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας).

Amy Adams poses in the press room with the award for best actress in a motion picture - musical or comedy for Big Eyes at the 72nd annual Golden Globe Awards at the Beverly Hilton Hotel on Sunday, Jan. 11, 2015, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Jordan Strauss/Invision/AP

 

Η ηθοποιός ‘Ειμι Ανταμς απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα α΄γυναικείου ρόλο σε κωμωδία για τον ρόλο της στην ταινία “Μεγάλα Μάτια” κατά την 72η τελετή απονομής των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Λος Αντζελες.

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο, ένας θεσμός στις ΗΠΑ από το 1944.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα