Χίλντουρ Γκουντναντότιρ: Η συνθέτρια που πήρε Όσκαρ για το “Joker” ετοιμάζεται για ρεκόρ στις φετινές υποψηφιότητες

Χίλντουρ Γκουντναντότιρ: Η συνθέτρια που πήρε Όσκαρ για το “Joker” ετοιμάζεται για ρεκόρ στις φετινές υποψηφιότητες
Η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ παίρνει το Grammy για τη μουσική της τηλεοπτικής σειράς "Chernobyl" στην 62η τελετή απονομής το 2020, στο Λός Άντζελες Matt Sayles/Invision/AP

Η Ισλανδή συνθέτρια έχει γράψει τη μουσική για την ταινία “Tár” του Τοντ Φιλντ και σύμφωνα με το Variety έχει εντυπωσιάσει για άλλη μία φορά.

Η συνθέτρια Hildur Guonadóttir (Χίλντουρ Γκουντναντότιρ) έγραψε ιστορία, όταν κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για την ταινία “Joker” το 2019. Τώρα, ενδέχεται να καταρρίψει νέο ρεκόρ, καθώς οι συνθέσεις που έχει γράψει για δύο ταινίες έχουν πολλές πιθανότητες για διάκριση από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ έγινε η τέταρτη γυναίκα μουσικός που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο στην ιστορία του θεσμού και η πρώτη μετά το 1997 και την Anne Dudley με το “The Full Monty”. H Ισλανδή συνθέτρια και τσελίστρια όταν παρέλαβε το Όσκαρ της για τη μουσική του “Joker” είχε συγκινήσει με τα λόγια της: “Προς όλα τα κορίτσια, τις γυναίκες, τις μητέρες, τις κόρες, που ακούν την μουσική να φουντώνει μέσα τους. Σας παρακαλώ, μιλήστε. Σας έχουμε ανάγκη”.

Τώρα η συνθέτρια έχει γράψει τη μουσική για την ταινία “Tár” του Τοντ Φιλντ και σύμφωνα με το Variety έχει εντυπωσιάσει για άλλη μία φορά. Το “Tár” είναι ένα ψυχολογικό δράμα φαντασίας για μία από τους σπουδαιότερες εν ζωή συνθέτριες και μαέστρους (ρόλο που ερμηνεύει η Κέιτ Μπλάνσετ) και έχει κερδίσει την αποδοχή των κριτικών μετά το ντεμπούτο της σε πολλά από τα φθινοπωρινά Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

H μουσική της ταινίας της Χίλντουρ Γκουντναντότιρ πληροί τα κριτήρια για τα Βραβεία Όσκαρ και θα υποβληθεί προς εξέταση, ανέφερε στο Variety η Focus Features, εταιρεία διανομής της ταινίας.

Η μουσικός από την Ισλανδία συνέθεσε επίσης τη μουσική για την ταινία “Women Talking” της Σάρα Πόλεϊ παραγωγής της MGM/United Artists Releasing, η οποία επίσης έλαβε επαίνους.

Αν τελικά είναι υποψήφια και με δύο συμμετοχές, η Γκουντναντότιρ θα είναι η πρώτη γυναίκα συνθέτρια που θα διεκδικήσει το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής την ίδια χρονιά με δύο μουσικά έργα της για τον κινηματογράφο.

Θυμίζουμε ότι η πρωτοποριακή της μουσική για τη σειρά του HBO “Chernobyl” της χάρισε βραβείο Emmy τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα