Κάννες 2023: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή του 76ου Φεστιβάλ

Κάννες 2023: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή του 76ου Φεστιβάλ
Πόζα των συντελεστών του φιλμ 'Triangle of Sadness' στο 75ο Φεστιβάλ Καννών το 2022. Στο κέντρο ο σκηνοθέτης Ruben Ostlund. Daniel Cole/AP Photo

Ανακοινώθηκαν τα διάσημα ονόματα που απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του 76ου Φεστιβάλ των Καννών.

Διάσημα ονόματα θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του 76ου Φεστιβάλ των Καννών με πρόεδρο τον δύο φορές βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη, Ρούμπεν Έστλουντ (Ruben Östlund).

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στις 27 Μαΐου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Ποια ονόματα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του 76ου Φεστιβάλ των Καννών

Οι Αμερικανοί ηθοποιοί Πολ Ντέινο (Paul Dano) και Μπρι Λάρσον (Brie Larson), η Μαροκινή σκηνοθέτρια και ηθοποιός Μαριάμ Τουζανί (Maryam Touzani) και ο Γάλλος ηθοποιός Ντενίς Μενοσέτ (Denis Ménochet) θα είναι μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Επίσης η σεναριογράφος και σκηνοθέτις Ρουνγκάνο Νιόνι (Rungano Nyoni), ο Αφγανός συγγραφέας Ατίκ Ραχιμί (Atiq Rahimi), ο Αργεντινός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νταμιάν Σιφρόν (Damián Szifrón) και η Γαλλίδα Ζουλιά Ντουκουρνό (Julia Ducournau), η οποία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα το 2021 για την ταινία «Titane» θα συμπληρώσουν την επιτροπή, η οποία θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα σε μία από τις 21 ταινίες που περιλαμβάνονται στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Κάννες 2023: Η εμβληματική Κατρίν Ντενέβ στην αφίσα του 76ου Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ των Καννών αποκάλυψε την επίσημη αφίσα της 76ης διοργάνωσης, στην οποία η Κατρίν Ντενέβ, πρωταγωνίστρια του γαλλικού σινεμά, απεικονίζεται σε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Σύμφωνα με το Variety, πρόκειται για ένα στιγμιότυπο από τα γυρίσματα της ταινίας “La Chamade” (Η Υποταγή) σε σκηνοθεσία του Αλέν Καβαλιέ.

Το Φεστιβάλ των Καννών κάνει εκτενή αναφορά στη Κατρίν Ντενέβ, την Γαλλίδα σταρ, την οποία χαρακτηρίζει ως την “ενσάρκωση του κινηματογράφου”.

Ακόμη αναφέρει ότι πρόκειται για μια ηθοποιό η οποία πορεύτηκε “χωρίς συμβιβασμούς και πάντα σε αρμονία με τις πεποιθήσεις της, ακόμα και όταν αυτό ήταν κόντρα στο ρεύμα της εποχής”.

Ταυτόχρονα στο πολιτικό … σύμπαν που πλαισιώνει την τελετή των βραβείων, η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό, που έχει προκαλέσει σωρεία διαμαρτηριών στη Γαλλία, φαίνεται να “απειλεί” και το Φεστιβάλ των Καννών, με τους εργαζόμενους στον ηλεκτρισμό να απειλούν να “τραβήξουν την πρίζα” ως μέρος των κινήσεών τους, και να βυθίσουν στο σκοτάδι στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα