Κινηματογράφος Παλάς: Ψήφισμα του δήμου Αθηναίων για τη διάσωσή του

Διαβάζεται σε 2'
Κινηματογράφος Παλάς: Ψήφισμα του δήμου Αθηναίων για τη διάσωσή του
Σινέ Παλάς Παγκρατίου /Facebook

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων κατέθεσε ψήφισμα που ζητά να γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να χαρακτηριστεί διατηρητέα η χρήση της χειμερινής αίθουσας, πέρα από το θερινό τμήμα του κινηματογράφου Παλάς στο Παγκράτι.

Σε ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ στο Παγκράτι, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ψήφισμα υπήρξε πρωτοβουλία του επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος το κατέθεσε εκτός Ημερησίας Διάταξης. Βρήκε σύμφωνο τον δήμαρχο Χάρη Δούκα και τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων και στο τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, τη συνέχιση της λειτουργίας του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ. Η άρρηκτη σχέση όλων των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την ταυτότητα των τοπικών κοινωνιών, αναγνωρίζεται από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ισχύον δε Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει στο κράτος την ενίσχυση της κινηματογραφικής τέχνης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να γίνει άμεσα κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αντιμετώπιση του ιστορικού κινηματογράφου του Παγκρατίου ως ενιαίου συνόλου για να αποτραπεί η κατεδάφισή του και η οικοδόμηση οποιοδήποτε άλλου κτιρίου, να αποτραπεί η πολεοδομική υποβάθμιση της περιοχής και να χαρακτηριστεί διατηρητέα η χρήση και της χειμερινής αίθουσας, πέρα από το θερινό τμήμα του, μεριμνώντας για τη θεσμική προστασία του ως χώρο πολιτισμού, όπως άλλωστε αυτό είχε εξασφαλιστεί με την υπουργική απόφαση του 1997, με την οποία κρίθηκαν διατηρητέοι 47 θερινοί κινηματογράφοι της πόλης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα