Ο Μαρκ Ράφαλο σε λίστα παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία

Ο Μαρκ Ράφαλο σε λίστα παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία

Τo διαβάσαμε κι αυτό! Ο γνωστός πολιτικοποιημένος κι ακτιβιστής χολιγουντιανός ηθοποιός βρίσκεται στις λίστες παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία. Διαβάστε το λόγο.

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Είναι γνωστή η ακτιβιστική δράση του πολιτικοποιημένου Μαρκ Ράφαλο μέσα στα χρόνια. Από το Occupy Wall Street μέχρι ζητήματα οικολογίας κι από τη στήριξή του για την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς μέχρι την ανοιχτή του υποστήριξη στο γυναικείο κινήμα και το φεμινισμό, ο Ράφαλο είναι ένας αμερικανός πολίτης με ηχηρή φωνή, άποψη και δράση.

Διαβάστε επίσης:  Μαρκ Ράφαλο, Σούζαν Σαράντον στα διαφημιστικά του Μπέρνι Σάντερς

Σήμερα, ο 43χρονος πρωταγωνιστής βρίσκεται αντιμέτωπος με μία εξαιρετικά ακραία επίπτωση της πολιτικής του δραστηριότητας: οι αμερικανικές αρχές της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια καταχώρησαν το όνομά του στη λίστα παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο λόγος; Η ανάμιξή του στην οργάνωση προβολών του ντοκιμαντέρ «Gasland» του Τζος Κοξ. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο εκθέτει την έρευνα του σκηνοθέτη για την τοξική επίπτωση των εκσκαφών για αέριο (fracking) στις κατοικημένες περιοχές, είχε κερδίσει το 2010 το βραβείο της επιτροπής στο Sundance και είχε προβληθεί από το ΗΒΟ το 2012.

Σήμερα που το fracking και περιπτώσεις κατοίκων που έχουν φτάσει στα αμερικανικά δικαστήρια για να δικαιωθούν απέναντι στις τεράστιες πολυεθνικές (αλλά και το κράτος που τις καλύπτει) βρίσκονται σε τελική ευθεία, ο Ράφαλο επιχειρεί να το επαναπροβάλει σε ένα σύνολο κινηματογράφων για να πληροφορήσει την κοινή γνώμη. Και το αποτέλεσμα είναι να θεωρείται... τρομοκράτης.

Πώς το σχολίασε ο ίδιος; «Να σας πω την αλήθεια, το βρίσκω αστείο...»

Πηγή: Flix.gr

SHARE:

24Media Network