Ο Ρομάν Πολάνσκι διέφυγε τη σύλληψη στην Πολωνία

Ο Ρομάν Πολάνσκι διέφυγε τη σύλληψη στην Πολωνία

Πέντε χρόνια μετά τη σύλληψη του στο δρόμο προς το φεστιβάλ της Ζυρίχης, ο Ρομάν Πολάνσκι αντιμετωπίζει ξανά τις αρχές κι ένα νέο ένταλμα συλλήψεως από τις Η.ΠΑ., αυτή τη φορά στην πατρίδα του την Πολωνία.

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος: ο Ρομάν Πολάνσκι πέρασε από ανάκριση από την Πολωνική Εισαγγελέα, συνεργάστηκε κι αφέθηκε ελεύθερος. Οι πολωνικές αρχές λέγεται ότι εφήρμοζαν νέο ένταλμα συλλήψεως των Η.Π.Α. που ζητούσε την κράτηση του σκηνοθέτη και την αποστολή ου για να δικαστεί στην Καλιφόρνια. Η υπόθεση είναι γνωστή, διαβόητη: ο Πολάνσκι κατηγορείται από το 1978 για βιασμό ανηλίκου, της 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ. Κι από ό,τι φαίνεται, οι αμερικανοί κατήγοροι δεν έχουν κανένα σκοπό να αφήσουν πίσω ότι διέφυγε από τη χώρα και δε δικάστηκε ποτέ.

Πέντε χρόνια μετά τη σύλληψή του στην Ελβετία, στο δρόμο για να παραλάβει τιμητικό βραβείο στο φεστιβάλ της Ζυρίχης, ο Πολάνσκι συνελήφθη χθες στη Βαρσοβία, που πήγε προσκεκλημένος για τα εγκαίνια του Εβραϊκού μουσείου. Οι ανακριτές της Κρακοβίας που αποστάλθηκε βρήκαν το σκηνοθέτη συνεργάσιμο. «Ο Ρομάν Πολάνσκι συνεργάστηκε με τις αρχές και με όλα τα αιτήματά μας. Μάς έδωσε μία μόνιμη διεύθυνση και για αυτό η εισαγγελία αποφάσισε να μη συνεχίσει την κράτησή του» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Ματίτς Μαρτίνιουκ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο flix.gr

Διαβάστε περισσότερα για το τι έχει δηλώσει η 49 χρονών σήμερα Σαμάνθα Γκέιμιερ, το τότε 13χρονο θύμα της σεξουαλικής αποπλάνησης εδώ.

SHARE:

24Media Network