Οι Βρυξέλλες αγαπούν το ελληνικό σινεμά

Οι Βρυξέλλες αγαπούν το ελληνικό σινεμά

Το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών ολοκληρώθηκε, απονέμοντας βραβεία σε δυο... καυτές ελληνικές παραγωγές, τον «Καύσωνα» και το «Suntan».

Το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών κατέβασε χτες την αυλαία του, απονέμοντας το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από το Διαγωνιστικό Τμήμα του στο «Toni Erdmann», την απολαυστική, κυνική και συγκινητική μαύρη κωμωδία της Γερμανίδας Μάρεν Αντε που κέρδισε τις εντυπώσεις (αλλά κανένα βραβείο), στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε ακόμη: «Η ευτυχία είναι μια πολύ σοβαρή λέξη». 4 κλιπ από το «Toni Erdmann» την καλύτερη ταινία των Καννών

Η ταινία «Καύσωνας» της Τζόις Νασαγουάτι, ελληνογαλλική παραγωγή που βγήκε πριν λίγους μήνες και στην Ελλάδα, τιμήθηκε με το Βραβείο Cinelab Καλύτερης Φωτογραφίας, για τη δουλειά του Γιώργου Αρβανίτη. Το βραβείο συνοδεύεται από υπηρεσίες αξίας 3.000 ευρώ στη Cinelab για την επόμενη ταινία. Γράφαμε στο Flix για τον «Καύσωνα» (διαβάστε ολόκληρη την κριτική της ταινίας εδώ): Απόλυτα γοητευτικό στις εικόνες του -τα εύσημα αναμφίβολα ανήκουν και στον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη που ορίζει ένα απόλυτα συνεπές και λειτουργικό ύφος και μια παλέτα που παίζει βασικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος- ίσως λιγότερο ξεκάθαρο στις προθέσεις του απ΄όσο θα χρειαζόταν, μα μαγνητικό ως αποτέλεσμα, το φιλμ της Νασαγουάτι είναι έναν ολοκληρωμένο κι αύταρκες ντεμπούτο και μια απόλυτα ενδιαφέρουσα εκδοχή ενός σινεμά είδους που δεν μένει κλεισμένο στα όρια του.

Δείτε ακόμη: «Καύσωνας» μέσα στο φθινόπωρο - το Flix στα γυρίσματα της ταινίας της Τζόις Νασαγουάτι

Το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, από την άλλη πλευρά, τιμήθηκε με το Βραβείο Σινεφίλων UPS, που συνοδεύεται από μεταφορικές υπηρεσίες αξίας 3.000 ευρώ για την αποστολή της ταινίας στα ταξίδια της σ' όλον τον κόσμο. Η διάκριση του «Suntan» ήρθε μία, μόλις, μέρα αφότου το φιλμ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, όπου πραγματοποίησε την πρεμιέρα του επί βρετανικού εδάφους.

πηγή: flix.gr

SHARE:

24Media Network