Όσκαρ 2020: Στη Ρενέ Ζελβέγκερ το Α' Γυναικείο - Αφιέρωσε το βραβείο στην "ηρωίδα Τζούντι Γκάρλαντ"

Στη Ρενέ Ζελβέγκερ το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου
Στη Ρενέ Ζελβέγκερ το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Η ηθοποιός Ρενέ Ζελβέγκερ ήταν το φαβορί για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία "Judy" - Αφιέρωσε το βραβείο της στη μνήμη της Τζούντι Γκάρλαντ, μιας "ηρωίδας που μας ενώνει" όπως είπε.

Το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου έλαβε η ηθοποιός Ρενέ Ζελβέγκερ για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία «Judy», ενώ στον λόγο της έκανε ιδιαίτερη μνεία στις γυναίκες συνυποψήφιές της.

«Τη χρονιά που πέρασε, όλες οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ γεννεών και διαφορετικών πολιτισμών που γιόρτασαν την Τζούντι Γκάρλαντ, είναι μια γλυκιά υπενθύμιση ότι οι ήρωές μας, μας ενώνουν. Τώρα, οι καλύτεροι από εμάς που μας εμπνέουν να βρούμε το καλύτερο στον εαυτό μας, μας ενώνουν - όταν κοιτάμε και συμφωνούμε για τους ήρωές μας. Και αυτό ήταν σημαντικό» είπε η Ζελβέγκερ κατά την παραλαβή του χρυοσού αγαλματίδιου και κατονόμασε μερικές προσωπικότητες που θεωρεί ότι μοιράζονται τις καλύτερες ιδιότητες της Γκάρλαντ, όπως η Σερένα Γουίλλιαμς, η Σελίνα, ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Φρεντ Ρότζερς και η Χάριετ Τάμπμαν.

ADVERTISING


Δείτε όλες τις εξελίξεις για τα Όσκαρ 2020 μέσα από τη live blogging πλατφόρμα του News 24/7.

«Όταν γιορτάζουμε τους ήρωές μας, θυμόμαστε ποιοι είμαστε και γινόμαστε μια ενότητα. Και όχι, η Τζούντι Γκάρλαντ δεν κέρδισε Όσκαρ στην εποχή της. Είμαι σίγουρη ωστόσο ότι αυτή η στιγμή είναι μια επέκταση του εορτασμού της κληρονομιάς της που ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας μας. Και αυτή η στιγμή αντιπροσωπεύει ότι η κληρονομιά, η μοναδικότητά της, η αποδοχή και γενναιοδωρία της μπορεί να διαχυθεί και σε άλλα καλλιτεχνικά επιτεύγματα. Τζούντι Γκάρλαντ, είσαι αναμφίβολα μια από τις ηρωίδες μου μας ενώνουν και μας καθορίζουν. Και αυτό (το βραβείο) είναι σίγουρα για εσένα» συνέχισε η Ζελβέγκερ.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατηγορία για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου υποψήφιες ήταν οι ηθοποιοί:

- Ρενέ Ζελβέγκερ – «Judy»

- Σαρλίζ Θερόν – «Βόμβα»

- Σκάρλετ Γιόχανσον – «Ιστορία γάμου»

- Σίρσα Ρόναν – «Μικρές κυρίες»

- Σίνθια Ερίβο – «Harriet»

Κέρδισαν Βραβεία? Κέρδισαν μία θέση στη Nova. Απόλαυσε βραβευμένες ταινίες της χρονιάς με Nova Cinema pack μόνο με 19,90€ το μήνα!

SHARE:

24Media Network