Σχεδιαστής κόμικ κάνει body shaming σε πρωταγωνιστή της Marvel: “Eγώ δείχνω καλύτερα γυμνός”

Σχεδιαστής κόμικ κάνει body shaming σε πρωταγωνιστή της Marvel: “Eγώ δείχνω καλύτερα γυμνός”
Caption / Marvel Studios

Γνωστός σχεδιαστής κόμικ δημοσίευσε μια γυμνή φωτογραφία του για να "αποδείξει" ότι είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον ηθοποιό Tenoch Muerta που πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία Marvel "Wakanda Forever".

Σούσουρο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στον χώρο της ένατης Τέχνης μια ανάρτηση του γνωστού σχεδιαστή κόμικ Mike Deodato Jr, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει body shaming κατά του ηθοποιού Tenoch Huerta.

Ο Huerta είναι ο νέος πρωταγωνιστής των ταινιών Marvel καθώς ερμηνεύει τον Ναμόρ, πρίγκιπα της Ατλαντίδας, έναν από τους πιο παλιούς και δημοφιλείς υπερήρωες των κόμικς (σκεφτείτε κάτι σαν τον Aquaman με φτερά στα πόδια, αλλά ακόμη πιο υπερόπτη).

Ο Huerta θα εμφανιστεί πρώτη φορά στον ρόλο στη νέα ταινία “Wakanda Forever” (το σήκουελ του Black Panther). Στο trailer της ταινίας που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο οι φανς αντίκρυσαν για πρώτη φορά τον Huerta ως Ναμόρ και τα περισσότερα σχόλια ήταν ως επί το πλείστον θετικά. Η Marvel άλλωστε επέλεξε τον Μεξικανό ηθοποιό στο πλαίσιο της πολιτικής της υπέρ της διαφορετικότητας (σ.σ.: στα κόμικ ο Ναμόρ είναι λευκός).

Ένα από τα σχόλια ωστόσο που ξεχώρισε για την αρνητικότητά του ήταν αυτό του Mike Deodato Jr. (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του κατά κόσμον Deodato Taumaturgo Borges Filho), ο οποίος στάθηκε στη… φυσική κατάσταση του ηθοποιού. Σε ανάρτησή του – την οποία έσπευσε να κατεβάσει – ο σχεδιαστής ανέβασε μια φωτογραφία του ημίγυμνου Μuerta, όπως εμφανίζεται στο trailer, μαζί με μια δική του φωτογραφία στην οποία ο Deodato είναι γυμνός. Το σχόλιο που συνόδευε τις δυο φωτογραφίες ήταν: «Μπορείς να πεις ότι κάποιος τα έκανε μαντάρα όταν ένας χαρακτήρας από μια ταινία είναι σε χειρότερη φυσική κατάσταση από τον 60χρονο καλλιτέχνη που τον σχεδίασε».

Η ανάρτηση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αρκετούς χρήστες να κατηγορούν τον βραζιλιάνο σχεδιαστή για body shaming. Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: “Κανενός η χολή δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των λευκών ρατσιστών. Κοιτάζουν τον εαυτό τους μέσα από φακούς επικαλυμμένους με γκλίτερ. Το γεγονός ότι ο Mike Deodato Jr. πιστεύει ότι φαίνεται καλύτερος από τον Namor δεν είναι ένα γεγονός που βασίζεται στην όραση. Είναι το ψέμα ενός λευκού ανθρώπου».

«Το γεγονός ότι ο Mike Deodato jr δημοσίευσε (φωτογραφία με) τα οπίσθιά του σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει τη σωματική διάπλαση ενός ηθοποιού, αποτελεί μια τρελή μ@λ@κί@ που με κάνει να να νιώθω υπέροχα για την απόφασή μου να σταματήσω να παρακολουθώ την επικαιρότητα των κόμικς» έγραψε ένας άλλος.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Deodato επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία επιχειρεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του: «Πρόσφατα έκανα ένα αστείο σχετικά με την εμφάνιση ενός ήρωα κόμικ σε ταινία, το οποίο ξέφυγε εκτός πλαισίο εξαιτίας κάποιων διαδικτυακών haters.

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω:

Αστειέυτηκα με τον ήρωα, όχι με τον ηθοποιό. Θα μπορούσε να τον είχαν αποδώσει είτε ως CGI, είτε ως μαριονέτα, είτε ακόμα και ως ρομπότ, και πάλι θα στόχευα κατά του συγκεκριμένου ήρωα στην ταινία. Όχι κατά του ανθρώπου στην πραγματική ζωή.

– Δεν είχα ιδέα ποιος είναι ο ηθοποιός ούτε τι εθνικότητας είναι. Δεν θα άλλαζε τίποτε για εμένα αυτή η πληροφορία, ακόμη και εάν ήταν Βραζιλιάνος όπως εγώ. Επομένως οι κατηγορίες για ρατσιμό είναι απλά ανόητες.

Δεν είχα καμία πρόθεση να πληγώσω τα αισθήματα κανενός, ειδικά του εν λόγω ηθοποιού, ο οποίος είμαι σίγουρος θα ερμηνεύσει εξαιρετικά τον χαρακτήρα.

Επιστρέφω στο σχεδιαστήριό μου (ντυμένος αυτήν τη φορά). »

Instagram / @Mike Deodato Jr

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Marvel για το “αστείο” του σχεδιαστή της, ούτε από τον ηθοποιό Tenoch Huerta.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα