Στη Θεσσαλονίκη η Μόνικα Μπελούτσι – Η Μαρία Κάλλας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Διαβάζεται σε 2'
Η Μόνικα Μπελούτσι
Η Μόνικα Μπελούτσι AP Photo/Joel Ryan

Η Μόνικα Μπελούτσι θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο, ενώ θα θα προβληθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας το υβριδικό φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

Η Μόνικα Μπελούτσι θα δηλώσει βροντερό “παρών” στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στις 8-9 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα που είναι βασισμένο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs. Το φιλμ θα προβληθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο. Παράλληλα, θα προβληθεί και η ταινία «Μαλένα» με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον, θα προβληθεί το υβριδικό φιλμ των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα. Θυμίζουμε πως η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι έκανε το 2019 το θεατρικό της ντεμπούτο με την παράσταση «Μαρία Κάλλας Γράμματα και αναμνήσεις», την οποία απολαύσαμε και στο Ηρώδειο το 2021 και πάλι σε σκηνοθεσία του Τομ Βολφ. 

““Μέσα από την παράσταση αυτή θέλαμε να εκφράσουμε τη Μαρία πιο πολύ από την Κάλλας. Οι περισσότεροι νομίζουν πως η Κάλλας είχε μία τραγική ζωή. Κι όμως είχε μία πολύ γενναία ζωή. Ακολούθησε τα θέλω της και έφτιαξε μόνη της τη ζωή της. Δεν απέκτησε παιδιά, συχνά μιλούσε για μια δυστυχισμένη παιδική ζωή, για τις δύσκολες σχέσεις με τη μητέρα της. Προσπάθησε και πάλεψε για όλα όσα επιθυμούσε. Χώρισε, όταν στην Ιταλία μια εποχή που δεν επιτρεπόταν να πάρεις διαζύγιο για να ακολουθήσει την καρδιά της. Και ακολούθησε τον Ωνάση. Ουσιαστικά θυσίασε όλη τη ζωή για την καριέρα της. Κι όταν γνώρισε τον Ωνάση ανακάλυψε τη θηλυκότητά της. ανακάλυψε τη γυναίκα μέσα της. Για μένα η Κάλλας δεν ήταν ο Ωνάσης ωστόσο… Ήταν μία γυναίκα μοντέρνα, με επιθυμίες.. Η Μαρία Κάλλας παραμένει μια γυναίκα που εμπνέει, μια γυναίκα μοντέρνα” είχε πει τότε η Μόνικα Μπελούτσι σε συνέντευξη που μας είχε δώσει.

H «Μαλένα» (2000), του Τζουζέπε Τορνατόρε, που αφορά μία συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου και στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα, θα προβληθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον. Επίσης, η Μόνικα Μπελούτσι, σύμβολο της μεσογειακής ομορφιάς, θα πραγματοποιήσει και συνέντευξη Τύπου.

Η 59χρονη σήμερα Ιταλίδα σταρ θα τιμηθεί και με το βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα