Στριμάρουν τώρα: Η ελληνική ταινία της χρονιάς και ο Μάκβεθ κατά Τζόελ Κοέν, με Ντενζέλ Ουάσινγκτον

Στριμάρουν τώρα: Η ελληνική ταινία της χρονιάς και ο Μάκβεθ κατά Τζόελ Κοέν, με Ντενζέλ Ουάσινγκτον

Σινεμά από το σπίτι, κάθε εβδομάδα. Οι τοπ επιλογές, διαλεγμένες κάθε εβδομάδα από το NEWS 24/7.

Πολλές οι streaming επιλογές στο ελληνικό ίντερνετ, γι’αυτό κι εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα τους τοπ τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις. Σήμερα απολαμβάνουμε την ταινία που σάρωσε στα φετινά βραβεία Ίρις του ελληνικού σινεμά, το “Digger” με τον Βαγγέλη Μουρίκη. Ακόμα διαλέγουμε νέα ταινία από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου των τελευταίων χρόνων και έναν κλασικό Ζακ Τατί.

***

Digger

Αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, ένας άνδρας αντιστέκεται σθεναρά στην επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή. Η άφιξη του αποξενωμένου γιου του μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του και η διεκδίκηση του μέρους του κτήματος που αναλογεί στον τελευταίο από την κληρονομιά δεν θα αργήσουν να φέρουν τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Δέκα βραβεία Ίρις της Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου, επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ, πλήθος φεστιβαλικών συμμετοχών και διακρίσεων και δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον Βαγγέλη Μουρίκη και τον Αργύρη Πανταζάρα, για το σκηνοθετικό ντεμπούτο-αποκάλυψη του Τζώρτζη Γρηγοράκη που τολμά να συγκεράσει το γουέστερν, την οικολογία και την αρχαία τραγωδία στην ελληνική επαρχία.

Στριμάρει: Cinobo

The Tragedy of Macbeth

Ένας σκωτσέζος λόρδος βεβαιώνεται από τρεις μάγισσες πως θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς της Σκωτίας κι η φιλόδοξη γυναίκα του τον υποστηρίζει στα πλάνα εξουσίας του. Σόλο, δίχως τον αφερφό του Ίθαν με τον οποίον έχουν χαράξει κοινή κινηματογραφική πορεία δεκαετιών, ο Τζόελ Κοέν σκηνοθετεί τη δική του εκδοχή του Μάκβεθ του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστές του Ντενζέλ Ουάσινγκτον και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της τρέχουσας οσκαρικής περιόδου, ακόμα κι αν τελικά δεν φτάσει σε αυτά. Κάθε νέα ταινία των αδερφών Κοέν (ακόμα κι ενός εκ των δύο) αποτελεί σινεφιλικό γεγονός, πόσο μάλλον με δεδομένο το πρωτογενές υλικό αλλά και το μέγεθος των κεντρικών ερμηνευτών.

Στριμάρει: Apple TV+

The Invisible Man

Μοντέρνα μεταφορά του κλασικού τέρατος της Universal και του βιβλίου του Χ. Τζ. Γουέλς επανακεντραρισμένη ως ιστορία επιβίωσης μιας γυναίκας που δραπετεύει από έναν συναισθηματικά χειριστικό και περιοριστικό γάμο, αλλά αργότερα είναι πεπεισμένη πως ο σύζυγός της (που στο μεταξύ έχει αναφερθεί πως αυτοκτόνησε) την ακολουθεί ακόμα. Αόρατος.

Σκηνοθετεί ο Λι Γουάνελ του φανταστικού “Upgrade” και πρωταγωνιστεί η Ελίζαμπεθ Μος (“Handmaid’s Tale”) σε μια εντυπωσιακή και απαιτητική ερμηνεία. Εξαιρετικό σινεμά τρόμου με στυλ, μυαλό, θεματική συνέπεια, που ποτέ δεν ξεχνά πως ή κύρια αποστολή του είναι να παραδίδει τις ιδέες του μέσω σασπένς.

Στριμάρει: Netflix (από Σάββατο 15/1)

The Tender Bar

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στη σκηνοθεσία γρήγορα μετά το “Midnight Sky” και μεταφέρει στο σινεμά ένα best-seller memoir για έναν νεαρό συγγραφέα (στο ρόλο ο Τάι Σέρινταν) που κυνηγά τα επαγγελματικά και προσωπικά του όνειρα. Ξεκινώντας από ένα σκαμπό στο μπαρ του θείου του (Μπεν Άφλεκ, σε ένα ρόλο που ενδέχεται να τον οδηγήσει και στα Όσκαρ), μαθαίνει τι σημαίνει το να μεγαλώνεις, χάρη σε ένα ιδιόμορφο γκρουπ θαμώνων.

Στριμάρει: Prime Video

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα

Η Κάσι ήταν μία υποσχόμενη νέα γυναίκα, μέχρι που ένα φρικτό γεγονός άλλαξε το μέλλον της. Σήμερα, τίποτα πια στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει. Το ντεμπούτο της Έμεραλντ Φένελ (“Killing Eve”) έκανε θόρυβο, συζητήθηκε, δίχασε, προτάθηκε για πολλά Όσκαρ εκ των οποίων απέσπασε εκείνο του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Στριμάρει: Nova (Κυριακή 16/1, 22.00)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα