Το όνομα και το trailer του Μatrix 4

Το όνομα και το trailer του Μatrix 4
Ο Neo (Κίανου Ριβς) καλείται πάλι, να διαλέξει μεταξύ κόκκινου και μπλε χαπιού, επιλέγει το κόκκινο και ακούγεται το "it's time to fly". YouTube

Το trailer του Matrix 4 που πια έχει και "όνομα" (The Matrix: Resurrections) ξεκινά με τον Keanu Reeves να είναι στο ψυχοθεραπευτή και να ρωτάει αν είναι τρελός, που βλέπει όνειρα τα οποία δεν αισθάνεται ως όνειρα, αλλά ως πραγματικότητα. Τι να περιμένουμε;

Το Matrix είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1999. Άνηκε στο είδος “επιστημονική φαντασία”. Αν τυχόν δεν το έχετε δει, κάντε έναν κόπο. Θα καταλάβετε και το λόγο που τρεντάρει διαχρονικά η ατάκα “μήπως ζούμε στο Matrix;” -όπως και ότι τελικά όσα βλέπουμε στις οθόνες, δεν αποκλείεται να είναι βγαλμένα από τη ζωή.

Πριν 22 δεν ήταν τόσο γνωστές (ή και μέρος της ζωής μας) έννοιες όπως η εικονική πραγματικότητα και οι hackers ή το machine learning που υπάρχει πια σε όλα τα πεδία. Ο Keanu Reeves υποδυόταν ένα προγραμματιστή που ήταν γνωστός στο χώρο των hackers, ως Neo. Η περιέργεια του να μάθει τι είναι το Matrix (σχετικά αινιγματικά μηνύματα εμφανίζονταν στην οθόνη του υπολογιστή του), τον έβαλε στο στόχαστρο κυβερνητικών πρακτόρων.

Τότε του προσφέρθηκε η βοήθεια του μυστηριώδους Morpheus που του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει και την απάντηση στην απορία του, όπως θα του αποκάλυπτε ότι η ζωή του είναι ένα ψέμα. Πως δεν ζούσε στο 1999, αλλά στο 2199, όταν οι μηχανές είχαν κυριαρχήσει των ανθρώπων και τους πλάσαραν μια εικονική πραγματικότητα για ζωή -ώστε να τους απομυζούν την ενέργεια. Ο Neo μαθαίνει σύντομα πως είναι ο εκλεκτός για να πολεμήσει για την απελευθέρωση των ανθρώπων, εκπαιδεύεται και ‘πιάνει’ δουλειά.

Ας πάμε τώρα και στο trailer του νέου Matrix.

Την Τρίτη 24/8 η Warner Brothers αποκάλυψε στο CinemaCon, σε λίγους και εκλεκτούς το trailer και το όνομα του νέου Matrix. Μετά τα Τhe Matrix, Τhe Matrix Reloaded και Τhe Μatrix Revolutions έρχεται το The Matrix: Resurrections. Nαι, ήλθε η ανάσταση. Θα “βγει” στη μεγάλη οθόνη προς τα τέλη του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τον Sean O’Connell του CinemaBlend “είδαμε τον Neo, να ανταποκρίνεται στο Τhomas, το όνομα που είχε στην πρώτη ταινία, να είναι σε ψυχοθεραπευτή και να μιλάει για όνειρα που βλέπει, αλλά δεν τα νιώθει σαν όνειρα. Στην ερώτηση “είμαι τρελός;” ο ειδικός που υποδύεται ο Neil Patrick Harris του απαντά “δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη εδώ μέσα”.

Ο ρεπόρτερ συνεχίζει, εξηγώντας ότι “όπως κυλούσε το trailer, είδαμε τον Keanu Reeves να καταπίνει πολλά μπλε χάπια (αναφορά στην επιλογή που έπρεπε να κάνει μεταξύ μπλε και κόκκινου χαπιού στην πρώτη ταινία). Επίσης, έχει συνάντηση με τον χαρακτήρα της Carrie Anne Moss (Trinity). Έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον, σε ένα καφέ και αντάλλαξαν χειραψία, ενώ ήταν ξεκάθαρο και για τους δυο πως γνωρίζονται και είχαν συναντηθεί στο παρελθόν -αλλά όσα είχαν μοιραστεί ήταν κάπου καλά θαμμένα στο μυαλό τους και δεν τα θυμούνταν. Παρ’όλα αυτά, σε κάποιο σημείο βλέπουμε τον Thomas να συναντά τη νεότερη εκδοχή του Morpheus (ο Laurence Fishburne δεν επέστρεψε σε αυτήν την ταινία) και να πρέπει -πάλι- να διαλέξει μεταξύ ενός μπλε και κόκκινου χαπιού.

Eπιλέγει το κόκκινο, πριν περάσει μέσα από έναν καθρέφτη, συνοδεία άλλου χαρακήρα με μπλε μαλλιά -δεν τον έχουμε ξαναδεί. Αυτός ακούγεται να λέει στον Neo πως υπάρχουν τόσα που τον αφορούν, αλλά δεν τα θυμάται. Εν τούτοις, θα ήταν χρήσιμο να τα ανακαλέσει. Περνούν μαζί από τον καθρέφτη και βρίσκονται σε προσομοίωση, ανάλογη της πρώτης του φοράς“. Και έπειτα αρχίζουν τα special effects και η δράση.

Update: ιδού το trailer

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα