Banksy: Πουλά μπλουζάκια για να στηρίξει αυτούς που γκρέμισαν το άγαλμα δουλεμπόρου

Banksy: Πουλά μπλουζάκια για να στηρίξει αυτούς που γκρέμισαν το άγαλμα δουλεμπόρου
Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Bansky, το "Girl with balloon" AP

Ο αιρετικός καλλιτέχνης του δρόμου θέλει να συγκεντρώσει χρήματα για να στηρίξει τους κατηγορούμενους για την καταστροφή του αγάλματος του δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον στο Μπρίστολ.

Κοσμοσυρροή σημειώνεται αυτές τις ημέρες σε καταστήματα στο Μπρίστολ, καθώς ο Banksy έβγαλε στην κυκλοφορία στη γενέτειρά του μία συλλογή από μπλουζάκια για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να στηρίξει τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για την καταστροφή του αγάλματος δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον.

Σημειώστε πως το χάλκινο μνημείο του δουλέμπορου του 17ου αιώνα Έντουαρντ Κόλστον βρισκόταν στο κέντρο του Μπρίστολ από το 1895 και είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για το αν έπρεπε να παραμένει εκεί, καθώς ο Κόλστον ήταν μεν σεβαστός φιλάνθρωπος στη κοινωνία, αλλά και γνωστός έμπορος σκλάβων τον 17ο αιώνα.

Τελικά καταστράφηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του Black Lives Matter στις 7 Ιουνίου πέρυσι και κατηγορούνται οι: Jake Skuse, Rhian Graham, Milo Ponsford, και Sage Willoughby. Το άγαλμα ρίχτηκε στο λιμάνι του Μπρίστολ και αργότερα ανακτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Μπρίστολ.

Ο αιρετικός καλλιτέχνης του δρόμου δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες με τα εν πώληση γκρι limited μπλουζάκια, τα οποία φέρουν την εικόνα του άδειου βάθρου του αγάλματος του Κόλστον και ένα κρεμασμένοι σχοινί, δίπλα σε συντρίμμια και μια πεταμένη πινακίδα. Από πάνω γράφει «Μπρίστολ».

«Την επόμενη εβδομάδα τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται επειδή έριξαν το άγαλμα του Κόλστον στο Μπρίστολ θα δικαστούν. Έχω φτιάξει μερικά αναμνηστικά μπλουζάκια για την περίσταση. Διαθέσιμο σε διάφορα καταστήματα της πόλης από αύριο (όλα τα έσοδα στους κατηγορούμενους για να πάνε για μια μπύρα)», έγραψε ο καλλιτέχνης στη λεζάντα του Post του

Τα μπλουζάκια βγήκαν στην αγορά στις 11 Δεκεμβρίου κοστίζουν 25£ και κάθε ένας μπορεί να αγοράσει από ένα μόνο κομμάτι, καθώς είναι περιορισμένης κυκλοφορίας. Τα καταστήματα που κυκλοφόρησαν ανακοινώθηκαν από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ujima, ενώ γρήγορα κατακλύστηκαν από πρόθυμους αγοραστές..

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα