Cosmopolis: 3 τριήμερα και 9 συναυλίες αφιερωμένες στην κλασική μουσική στην Καβάλα

Cosmopolis: 3 τριήμερα και 9 συναυλίες αφιερωμένες στην κλασική μουσική στην Καβάλα
Cosmopolis Festival/CosmoClassical Cosmopolis Festival

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Cosmopolis διοργανώνει την ενότητα CosmoClassical. Τρία τριήμερα, εννέα συναυλίες αφιερωμένες στην κλασική μουσική και στις σύγχρονες εκδοχές της.

To Cosmopolis Festival συνεχίζει για μία ακόμη φορά τις δράσεις του για το διάστημα -Νοέμβριος και Δεκέμβριος- με την ενότητα CosmoClassical, η οποία μετά το περσινό επιτυχημένο ντεμπούτο της έρχεται να παρουσιάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 9 ξεχωριστές συναυλίες κλασικής μουσικής. Προσκαλούνται αξιόλογοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάθεση πειραματισμού και αλληλεπίδρασης, έτσι ώστε να αναδείξουν και να αποδείξουν ότι η μουσική (κλασική, παραδοσιακή, τζάζ), είναι ενιαία και αναγκαία για όλους μας.

Στις 18-20 Νοεμβρίου οι συναυλίες ξεκινάνε με ένα τριήμερο αφιέρωμα στον μοναδικό Καβαλιώτη συνθέτη Γ. Α. Παπαιωάννου, το οποίο θα περιλαμβάνει 3 φανταστικές συναυλίες, προϊόν της πολύ καλής συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Cosmopolis festival και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Η πρώτη από αυτές είναι στις 18 Νοεμβρίου, με τίτλο Canción de Arrabal όπου τρεις υπέροχοι καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν στις μουσικές των μητροπόλεων του κόσμου. Η δεύτερη στις 19 Νοεμβρίου, είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τον χαρισματικό πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο που σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά στην αφήγηση κειμένων, θα παρουσιάσουν ένα έργο βασισμένο στην “επανάσταση του ανθρώπου” μέσα από την τέχνη, την επιστήμη και την μουσική. Το τριήμερο «Ημέρες Γ. Α. Παπαιωάννου» θα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου με το φωνητικό σύνολο “Voci Contra Tempo”, με παρουσίες σε αξιόλογους χώρους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, αναζητούν την ταυτότητα της ελληνικής χορωδιακής μουσικής μέσα από πρωτότυπες εμφανίσεις.

Cosmopolis Festival/CosmoClassical Cosmopolis Festival

Στις 25 Νοεμβρίου μπαίνουμε στο επόμενο τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων με τη συναυλία των PerHarps. Μια φαντασμαγορική συναυλία με 7 άρπες που θα δημιουργήσουν ένα ειδυλλιακό σύνολο με ρεπερτόριο που θα μαγέψει τους θεατές. Στις 26 Νοεμβρίου έχει σειρά η Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS, δώδεκα εξαίρετοι μουσικοί, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη, θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα ελλήνων συνθετών και έργα σε μεταγραφή για το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο. Στις 27 Νοεμβρίου θα κλείσει και το 2ο τριήμερο με το χαρισματικό ντουέτο “Tales from the Box” που έρχεται να συναντήσει τον ταλαντούχο πιανίστα Boban Mirkowski σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να αναδείξει πόσο “σημερινά” και επίκαιρα μπορούν να είναι τα κλασικά μουσικά έργα.

Cosmopolis Festival/CosmoClassical Cosmopolis Festival

Το τελευταίο τριήμερο του CosmoClassical ξεκινά στις 02 Δεκεμβρίου με μια συναυλία – συνεργασία του Άλκη Ζοπόγλου και της Μαρίνας Λιόντου Μοχάμεντ με δυο από τα πιο χαρακτηριστικά όργανα της Ανατολής. Το ούτι και το κανονάκι έρχονται σε συνδιαλογή με ένα από τα σημαντικότερα μουσικά όργανα της κλασικής κουλτούρας, το πιάνο. Στις 03 Δεκεμβρίου ο Σωκράτης Σινόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς πολίτικης λύρας με διεθνή αναγνώριση και ο Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο, θα αναδείξουν την σχέση που μπορεί να έχει η αρχέγονη λύρα και το πιάνο. Με αφορμή την αγάπη των δύο μουσικών για τον Ούγγρο συνθέτη Béla Bartók, το ντουέτο λύρα – πιάνο επαναπροσεγγίζει ένα από τα πιο γνωστά έργα του, τους Ρουμάνικους χορούς. Η ενότητα CosmoClassical, και συνεπώς και το Cosmopolis festival για το 2022, θα κλείσει στις 4 Δεκεμβρίου, με μια τοπική σύμπραξη του πολυφωνικού σχήματος “Τετραφωνική Ρίζα” με το πολυφωνικό σύνολο “ΣυνΩδηπόροι” κάτω από την επιμέλεια του μαέστρου και συνθέτη Γιάννη Κανάκη. Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα ένα ιδιαίτερο χορευτικό event υπό την επιμέλεια της αξιόλογης Καβαλιώτισσας χορεύτριας Φωτεινής Μελετιάδου θα έρθει να κλείσει την τελευταία ενότητα του Cosmopolis 2022.

Ιnfo

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και του προσκεκλημένους καλλιτέχνες επισκεφτείτε το cosmopolisfestival.gr

**Γενική είσοδος 8 € και μαθητικό 2 €. Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας μέσω του cosmopolisfestival.gr

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα