Διαμαρτυρία ηθοποιών στο υπ. Πολιτισμού – Ηχηρή αντίδραση στην εξίσωση του πτυχίου τους με το απολυτήριο λυκείου

Διαμαρτυρία ηθοποιών στο υπ. Πολιτισμού – Ηχηρή αντίδραση στην εξίσωση του πτυχίου τους με το απολυτήριο λυκείου
Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν εκατοντάδες ηθοποιοί το πρωί της Τρίτης, αντιδρώντας στο προεδρικό διάταγμα που εξισώνει τα πτυχία τους με τα απολυτήρια Λυκείου.

Την αντίδραση των ηθοποιών έχει προκαλέσει η έκδοση προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου.

Την έντονη δυσαρέσκειά τους και την αντίθεσή τους εξέφρασαν και το πρωί της Τρίτης, όταν εκατοντάδες ηθοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού.

Eurokinissi

Όπως υποστήριζε από την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με ανάρτησή του στο Facebook, επιθυμία τους είναι να θεωρούνται ξανά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ως ίσχυε μέχρι το 2003.

Eurokinissi


Υπενθυμίζεται πως στις 23/12, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών είχαν πραγματοποιήσει εκατοντάδες σπουδαστές και σπουδάστριες καλλιτεχνικών σχολών, ενώ το ίδιο βράδυ, στο Εθνικό Θέατρο, μετά το τέλος της υπόκλισης της παράστασης “Τα Φώτα της Πόληςστη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» ο Προκόπης Αγαθοκλέους διάβασε την ανακοίνωση του ΣΕΗ, η οποία καταγγέλλει την εξίσωση των αποφοίτων δραματικών σχολών με απόφοιτους λυκείου.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους πολιτειακούς παράγοντες δήλωσε πως θα τους βρουν απέναντί τους, σε όσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις επιλέξουν να παρακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα. Πολλοί ήταν οι θεατές που συντάχθηκαν με τους ηθοποιούς φωνάζοντας “αίσχος” και “ντροπή” για την απαξιωτική αυτή στάση της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα