Δικαίωση για τους συντελεστές της ταινίας "Ραφίκι" που αφηγείται το έρωτα δύο κοριτσιών

Oι πρωταγωνίστριες της ταινίας στις Κάννες
Oι πρωταγωνίστριες της ταινίας στις Κάννες ARTHUR MOLA/INVISION/AP

Η πρώτη ταινία που εκπροσώπησε ποτέ την Κένυα στο φεστιβάλ των Καννών λίγο έλειψε να μην παιχθεί ποτέ στην αφρικανική χώρα. Μία δικαστική απόφαση όμως ανέτρεψε τα πάντα.

Ως νίκη της ελεύθερης έκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού των ανθρώπων εκλαμβάνεται στην Κένυα η δικαστική απόφαση που επιτρέπει την προβολή της ταινίας "Ραφίκι" στη χώρα.

Η εν λόγω ταινία, που ήταν η πρώτη κενυάτικη που παρουσιάστηκε ποτέ στο φημισμένο φεστιβάλ των Καννών, απαγορεύτηκε στην Κένυα με την κατηγορία ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία, έγκλημα κατά έναν αποικιακό νόμο που ισχύει ακόμη στην αφρικανική χώρα.

ADVERTISING

Η ταινία αφηγείται τον έρωτα δύο νεαρών κοριτσιών που ταυτόχρονα είναι κόρες πολιτικών αντιπάλων κόντρα στη θέληση των οικογενειών τους αλλά και στα ήθη της χώρας.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και οι συντελεστές της ταινίας, που έχει επιλεχθεί ως υποψήφια για το ξενόγλωσσο όσκαρ, θα προβληθεί στα σινεμά της Κένυας, αλλά μόνο για επτά ημέρες.

"Δεν μπορώ να πειστώ ότι η Κένυα είναι τόσο αδύναμη κοινωνία που δεν μπορεί να χειριστεί ένα gay θέμα. Υπάρχουν Κενυάτες που πλήρωσαν μεγάλο τίμημα για τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε σήμερα" τόνισε η δικαστής Ουιλφρίντα Οκάνι. Και φυσικά είχε δίκιο...

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σινεμά
SHARE:

24Media Network