Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τρίτη 3 Ιανουαρίου

Animal Tales
Ομαδική εικαστική έκθεση "Animal Tales" ΓΚΑΛΕΡΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

ADVERTISING

Νάνσυ Παπαδοπούλου - "Άνθρωποι με Ιστορίες"

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την έκθεση της Νάνσυ Παπαδοπούλου με τίτλο "Άνθρωποι με ιστορίες" από τις 28 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2023. Η Νάνσυ Παπαδοπούλου δουλεύει με μεικτές τεχνικές.

Κινείται ανάμεσα στη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την εγκατάσταση με στόχο να περιγράψει την πολυπλοκότητα του καθημερινού. Οι Άνθρωποι με Ιστορίες συνιστούν μια ενότητα ζωγραφικών έργων μικρών διαστάσεων, που συχνά ενσωματώνονται τον τίτλο τους, απευθύνονται στον θεατή, συνομιλούν ή σκέφτονται.

Η επιλογή του μικρού μεγέθους, όχι τυχαία, επιβάλλει την προσέγγιση, το σκύψιμο πάνω στην εικόνα, τη στιγμή που η γραμμή είναι ελλειπτική, και ο χώρος σχεδόν δισδιάστατος. Οι μικρές αντιφάσεις της ζωής, το γκροτέσκο, η επιφάνεια, το βάθος, οι παύσεις, η ροή, ο έρωτας, ο θάνατος, η φάρσα της ύπαρξης.

Info: Black Duck, Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα, έως 06.01.2023, Δε-Πα: 13:00-21:00, Κυ: 18:00-21:00.

Βαγγέλης Βαγγελάτος - "Lifescapes"

Bαγγέλης Βαγγελάτος
Lets Dance BΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ - LIFESCAPES

Το Κέντρο Τεχνών Μετς παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βαγγέλη Βαγγελάτου "Lifescapes" με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και κριτικού Νιόβης Κρητικού, η οποία αναφέρει για την έκθεση: "Ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μας μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής. Αμφιταλαντευόμενος σε ένα παιχνίδι καταγραφής των εμπειριών της ζωής, κεντρικό σημείο στο εικαστικό αποτέλεσμα αποτελεί, ο ίδιος ο άνθρωπος. Αν και εξπρεσιονιστής με αισθητική που παραπέμπει στην κουλτούρα της αμερικάνικης αφαίρεσης, ο Β. Βαγγελάτος, σκιαγραφεί στιγμιότυπα του "ευ ζην". Η μορφή είναι κεντρικό στοιχείο στην δουλειά του εικαστικού.[...] Στην πλαστικότητα τους, οι μορφές τοποθετούνται δίπλα σε εκείνη την μυσταγωγία και την τελετουργία που έφερε η τεχνική "dripping" του J.Pollok. Εδώ, ο εικαστικός δανείζεται στοιχεία από την κληρονομιά του αφηρημένου εξπρεσιονισμού για να εισάγει με διττό τρόπο έννοιες όπως η τελετουργία, το θείο και η χάρις.

Κομβικό ρόλο στην απώτερη δουλειά αποτελεί η έμμεση αναφορά στην J. Mitchel, αλλά και στην κληρονομιά του J-M. Basquiat. [...] Η παλέτα του διαταράσσει την ηρεμία και ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με σκοπό να συναντήσει τους "Fauve"..."

Info: Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-20.30. Σάββατο & Τετάρτη 11.00-15.00, Κέντρο Τεχνών Μετς, Ευγένιου Βουλγάρεως 6, Μετς.

Ζωάκια και οι ιστορίες τους

Animal Tales
Ομαδική εικαστική έκθεση "Animal Tales" ΓΚΑΛΕΡΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20) φιλοξενεί την ομαδική εικαστική έκθεση "Animal Tales", που θα διαρκέσει έως τις 21 Γενάρη.

Η έκθεση "Animal Tales" ξανασκέφτεται την αναπαράσταση και τον συμβολισμό των ζώων μέσα από αναφορές στην ιστορία της δυτικής τέχνης, καθώς και τη σχέση του ανθρώπου με το μη ανθρώπινο ζώο στη σημερινή εποχή. Οι καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στην οπτική εικονογράφηση των ζώων σήμερα, ενώ ταυτόχρονα φέρνουν στο προσκήνιο μέλη του ζωικού βασιλείου που συνηθίζεται να μένουν στην αφάνεια, εμπνεόμενοι από λαϊκές ρήσεις, μύθους, ποιήματα και προσωπικά βιώματα που περιστρέφονται γύρω από την αλληλεπίδραση, τη συμβίωση ή και την απόσταση του ανθρώπου από τα ζώα.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Γεωργίας Λιάπη. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 11.00 - 20.00, Τετάρτη και Σάββατο στις 11.00 - 15.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Αναπαράσταση - Έκθεση αφιερωμένη στον Αγγελόπουλο

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στον φακό του Νίκου Νικολόπουλου
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στον φακό του Νίκου Νικολόπουλου ΦΚΘ

H μεγάλη έκθεση του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης "Αναπαράσταση (Anaparastasi): Reconstruction, Reenactment, Reconstitution" που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος Αγγελόπουλος για πάντα, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, έρχεται στην Αθήνα, στη The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι).

Η πρώτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Αναπαράσταση έγινε ο πυρήνας του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως μια κομβική έννοια που συμπυκνώνει και εκφράζει το πώς βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Στο σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και στην τέχνη γενικότερα, η αναπαράσταση ταυτίζεται με την ανθρώπινη ερμηνεία της πραγματικότητας και της ίδιας της ζωής.

Η έκθεση εξερευνά τις διαφορετικές παραλλαγές και αποδόσεις της αναπαράστασης: την ανασύσταση, την αναθέσπιση και την ανακατασκευή. Στο πλαίσιο της έκθεσης, δώδεκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αντλούν έμπνευση από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αγγελόπουλου και στοχάζονται στις μορφές, το περιεχόμενο και τα όρια που συνοδεύουν τη διαδικασία της αναπαράστασης.

Info: The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι)/ Διάρκεια έκθεσης: 20/12/2022-28/1/2023). Ωράρια: Τρίτη-Σάββατο, 12:00-20:00. Επιμέλεια έκθεσης: Ορέστης Ανδρεαδάκης. Συντονισμός-Παραγωγή: Θάνος Σταυρόπουλος./ Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΚΠΙΣΝ - 360° Christmas Pop-Up Bar

ΚΠΙΣΝ
ΚΠΙΣΝ - Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο - Light Holders του Jonas Vorwerk NIKOS KARANIKOLAS © 2022

Η χρονιά που μόλις αποχαιρετίσαμε, ήταν μια χρονιά ορόσημο για το ΚΠΙΣΝ καθώς φέτος συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, η Bεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού.

Με πανοραμική θέα στο ΚΠΙΣΝ και τις φαντασμαγορικές φωτιστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop up bar -ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές- κάνει την εμφάνισή του στην πόλη μας. Το 360° Christmas Pop-Up Bar, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα - σκηνογράφο Ελίνα Λούκου, προτείνει έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές μετατρέποντας την Bεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ με σύγχρονη αισθητική.

Τρίτη 03/01: Express Skopelitis.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δωρεάν εκδηλώσεις, Εικαστικά
SHARE:

24Media Network