Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τετάρτη 7/12

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τετάρτη 7/12
Ο Αντώνης Ρέμος επί σκηνής Papadakis Press

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Πέντε τρόποι να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Ποικίλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Πώς μπορεί η λογοτεχνία να γίνει ένα κομμάτι πατρίδα;

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Μια βαλίτσα γεμάτη με βιβλία”, οι συγγραφείς Tais Zolotkovska και Χρήστος-Αρμάντο Γκέζος θα συζητήσουν στο Goethe-Institut Athen για το θέμα Λογοτεχνία και Πατρίδα.

Τι σημαίνει να γράφεις σε μια ξένη χώρα, αλλά και τι νόημα μπορεί να έχει η λογοτεχνία της μητρικής σου γλώσσας, της πατρίδας σου σε μια ξένη χώρα. Μπορεί η λογοτεχνία να αντικαταστήσει ένα κομμάτι του “σπιτιού” σου και ποιος είναι ο ρόλος που μπορεί να έχει η λογοτεχνία όταν κάποιος ζει σε μια ξένη χώρα;

Goethe-Institut Athen

Η συζήτηση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων με αφορμή το πρόγραμμα “Μια βαλίτσα γεμάτη βιβλία”, στο οποίο συμμετέχει και η βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Athen. Οικογένειες από την Ουκρανία μπορούν να βρουν 50 παιδικά και νεανικά βιβλία Oυκρανών και ξένων συγγραφέων σε ουκρανική μετάφραση στη βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Athen. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε αγγλική γλώσσα.

Info: Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, 18:30, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000.

O Αντώνης Ρέμος στο Περιστέρι

Αντώνης Ρέμος INTIME NEWS

Το “Περιστέρι Πολλών Αστέρων” ανάβει τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, πλατεία Δημαρχείου – στάση Μέτρο “Περιστέρι”. Ο κόσμος που θα δώσει το παρών θα απολαύσει μελωδίες από τη χορωδία του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου, ενώ έχει προγραμματιστεί και μεγάλη εορταστική συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο.

12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum στο Μπενάκη

Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς . Eurokinissi

Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council διοργανώνουν το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, με τίτλο “Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία”. Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και ώρες 12.00-19.00 σε υβριδική μορφή,τόσο με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, όσο και με δυνατότητα Live Streaming για όσες και όσους δεν μπορούν να βρίσκονται στο Μουσείο. Και για τις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

origami Pixabay

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα, αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

  • Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου / Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες (ώρα 11:00). Με την καθοδήγηση της εικαστικού Αριάδνης Μαργαρίτη και με βασικό υλικό το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές γιρλάντες, αξιοποιώντας την ιαπωνική τεχνική origami. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ, στα τηλέφωνα 210 3739651-2.

Τετάρτες στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών

Το Εθνικό Θέατρο ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Με ποικίλες δράσεις, εξερευνητική και τολμηρή διάθεση, ζωντάνια και χιούμορ, η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου πειραματίζεται, εμπνέει και εμπνέεται, ζωγραφίζεται, προσκαλεί, προκαλεί, ξανοίγεται και ανοίγει: συζητήσεις, ενδεχόμενα και προοπτικές, ανοίγει τον δρόμο σε νέους καλλιτέχνες, ανοίγει τις πόρτες της στην πόλη και στους κατοίκους της.

Συζητήσεις γύρω από τη θεατρική τέχνη και την πρώτη ύλη της με καταξιωμένους καλλιτέχνες που συναντιούνται και συναντούν το κοινό. Θεατρικά αναλόγια αφιερωμένα στο νέο ελληνικό έργο, που μας πρωτο-συστήνουν κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες συγγραφικές φωνές των καιρών μας. Ένα αυτοσχεδιαστικό, μουσικό παιχνίδι που αμφισβητεί και επαναπροσδιορίζει τη σχέση καλλιτέχνη-θεατή, μέσα από την −από κοινού− ελεύθερη δημιουργία στο εδώ και τώρα. Και μια αστική τοιχογραφία που εισβάλλει μέσα στο υπόγειο της Πειραματικής και διαρκώς επεκτείνεται και αλλάζει.

  • Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 20.00. Η ιστορία της Πειραματικής: Νίκος Περέλης (σκηνοθέτης, υπεύθυνος Πειραματικής Σκηνής 1996- 2001), Στάθης Λιβαθινός (σκηνοθέτης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, υπεύθυνος Πειραματικής Σκηνής 2001-2007), Ανέστης Αζάς (σκηνοθέτης, δραματουργός, υπεύθυνος Πειραματικής Σκηνής 2015-2019) και Πρόδρομος Τσινικόρης (σκηνοθέτης, δραματουργός, ηθοποιός, υπεύθυνος Πειραματικής Σκηνής 2015-2019).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα