Δωρεάν στην πόλη την Πρωτομαγιά – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο τη Δευτέρα

Δωρεάν στην πόλη την Πρωτομαγιά – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο τη Δευτέρα
Πρωτομαγιά Pexels / Anna Alexes

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν τη Δευτέρα 1η Μαΐου και πού μπορείς να "πιάσεις" το Μάη.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο τη φετινή Πρωτομαγιά.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 1η Μαΐου.

Συναυλία των Bejeezus στο ΚΠΙΣΝ

Τη Δευτέρα 1η Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει την Άνοιξη με μια μεγάλη γιορτή στο ανθισμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, μουσική, χορός, καγιάκ στο Κανάλι, δημιουργικά εργαστήρια ξεδιπλώνονται σε κάθε γωνιά του ΚΠΙΣΝ και μας προσκαλούν να επιστρέψουμε στους ανοιχτούς χώρους του κλείνοντας το μάτι στο καλοκαίρι.

Bejeezus ΚΠΙΣΝ

Το πάρτι ξεκινάει στις 11.00 με ένα χορευτικό DJ set από τον LABEAST. Στις 12:30, δίνουμε ραντεβού με τους Bejeezus στο Ξέφωτο, για μια συναυλία γεμάτη χορευτική μουσική. Οι Bejeezus αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια ένα από τα πιο ξεχωριστά μουσικά συγκροτήματα pop χορευτικής μουσικής που καταφέρνουν να μετατρέψουν κάθε τους εμφάνιση σε ένα ασταμάτητο party.

Παράλληλα, στην Εσπλανάδα σε περιμένει – με ελεύθερη πρόσβαση – η μεγάλη υπαίθρια εγκατάσταση “Return to Sender” (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων/δράσεων αναλυτικά εδώ.

Πρωτομαγιά στο Πάρκο Τρίτση

Πάρκο Τρίτση EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Πεντάωρο ζωντανό πρόγραμμα με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική από το μουσικό συγκρότημα “Φαμίλια Γαλάνη” συνδιοργανώνει στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού, τη Δευτέρα της Πρωτομαγιάς από το μεσημέρι και μετά για τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προσφερθεί φαγητό και θα μοιραστούν εκατοντάδες λουλούδια τιμώντας συμβολικά την ημέρα, ενώ θα υπάρχει και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν από το πρωί να φτιάχνουν μαγιάτικα στεφάνια.

Πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος

Καλάθι πικ νικ Pixabay / φωτο αρχείου

Το Athens Urban Picnic στο πλαίσιο του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων μας δίνει την ευακιρία καιρού επιτρέποντος να οργανώσουμε ένα ανοιξιάτικο πικ-νικ τη Δευτέρα 1η Μαΐου στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Για μία ολόκληρη μέρα οι επισκέπτες – μικροί και μεγάλοι – μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ψυχαγωγικές δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιδικά shows, συναυλίες και πολλή μουσική από αγαπημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά με ένα εργαστήριο για τις μελισσούλες και τα φυτά, face painting και glitter tattooing, “Αισωπομαχίες” και άλλα ενδιαφέροντα, ενώ πιο αργά εκτός από τα “δυνατά” Dj sets θα γίνει και μία live συναυλία από το Ωδείο Musical Praxis.

Αναλυτικά εδώ…

Πάσκουα Βοργιά και Παύλος Φυσάκης – “Documents Of Breathing”

Documents of Breathing / Dream City, Άτιτλο Pavlos Fysakis - Pasqua Vorgia

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την έκθεση φωτογραφίας “Documents of Breathing” (Τεκμήρια Αναπνοής) της Πάσκουα Βοργιά και του Παύλου Φυσάκη. Η έκθεση δίνει νέα πνοή σε αρχειακά ίχνη, οικογενειακά κειμήλια, ιστορικά ντοκουμέντα, όλα όσα αποτελούν δηλαδή “τεκμήρια αναπνοής”. Οι ίδιοι περιγράφουν το έργο τους ως μια συλλογή από θραύσματα μνημοσύνης που ανευρίσκονται και δομούνται με τρόπο συνειρμικό, προσωπικό και συλλογικό.

Ο τίτλος της έκθεσης, δανεισμένος από ένα αρχαίο αιγυπτιακό ταφικό κείμενο, ένα ξόρκι δηλαδή που δίνει στον νεκρό το δικαίωμα στη μεταθανάτια ζωή, δηλώνει την αρχειακή διάσταση του έργου αλλά και μια εσωτερική αντίφαση. Ενώ τα Τεκμήρια Αναπνοής είναι τεκμήρια πνοής και δημιουργούν ένα άνοιγμα προς τη ζωή, ταυτόχρονα συνομιλούν με τους νεκρούς.

Στις επιβιώσιμες εικόνες που συλλέγουν και υπομνηματίζουν η Πάσκουα Βοργιά και ο Παύλος Φυσάκης, το παρόν και το παρελθόν, το προσωπικό και το συλλογικό είναι αδιαχώριστα.

Περισσότερα εδώ…

“1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος”

Η ομαδική εικαστική έκθεση του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας “1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος” εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 18:00, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Εικόνα από παλαιότερα εγκαίνια Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο / Έργο της έκθεσης 'Portals - Πύλη' INTIME NEWS

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.), μετά από ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα μέλη του, διοργανώνει μια πολύ μεγάλη ομαδική έκθεση σύγχρονου έργου, με τίτλο “1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος”, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συμμετέχουν 372 καλλιτέχνες, με έργα από όλα τα είδη των εικαστικών τεχνών, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, βίντεο, performance.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν κλήθηκαν να μελετήσουν τα ιστορικά γεγονότα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και της Μικρασιατικής Εκστρατείας που οδήγησαν στην Καταστροφή, να αναδείξουν τις τραγικές ιστορίες των πάνω από 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμένιων και Τούρκων προσφύγων, τις περιπέτειες στους τόπους εγκατάστασης. Ακόμη, να θίξουν σύγχρονες πλευρές του πολέμου, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, να αναρωτηθούν για τις αιτίες της μεγαλύτερης μάστιγας στην Ιστορία, που οι άνθρωποι την προκαλούν και οι άνθρωποι μπορούν να την εξαφανίσουν.

Η απαράδεκτη κωλυσιεργία του ΥΠΠΟΑ σε σχέση με την εκταμίευση της ήδη πενιχρής οικονομικής ενίσχυσης της έκθεσης «1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος», αλλά και η καθυστέρηση καταβολής του τακτικού προϋπολογισμού του Ε.Ε.Τ.Ε., αναγκάζει να αλλάξει η προγραμματισμένη εδώ και μήνες διάρκειά της. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ε.Ε.Τ.Ε. τα προγραμματισμένα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν κανονικά την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, έτσι όπως ήταν το αρχικό πλάνο, με καλυμμένα όμως τα έργα ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα έργα θα προβάλλονται σε ψηφιακή μορφή σε οθόνη. Η έκθεση θα ξεκινήσει με τα έργα αναρτημένα κανονικά στις 12 Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2023.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα