ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την εργατική Πρωτομαγιά. Οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων, τι ισχύει και πως αμείβεται η εργασία, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα της τροχαίας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

Στο πεζοδρόμιο, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, η αντιπολίτευση

Παρόντες στις σημερινές εργατικές κινητοποιήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Πολιτικό σφυροκόπημα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη και την κατάργηση του 8ωρου

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης για Εργατική Πρωτομαγιά: Νέα δικαιώματα, νέες δουλειές, ελεύθεροι και ασφαλείς εργαζόμενοι

Σε δήλωσή του με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ο εορτασμός της ημέρας αποκτά ακόμα περισσότερο νόημα, όταν "κοιτάμε τη θέση των εργαζομένων στο σήμερα και στο αύριο".

Συμβολική πορεία για την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Βιέννης, 1 Μαΐου 2021

Βιέννη: Δεύτερη συνεχή χρονιά χωρίς το παραδοσιακό, τεράστιο συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν έγινε, λόγω κορονοϊού, το παραδοσιακό συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά στην Βιέννη, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής κατέθεσαν ΚΚΕ και ΚΝΕ προς τιμήν των νεκρών της εργατικής τάξης και των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, το Μεγ. Σάββατο, 1 Μαΐου 2021

Πρωτομαγιά: Κατάθεση στεφανιού στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από ΚΚΕ και ΚΝΕ

«Καλή Πρωτομαγιά σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, σε όλο το λαό μας, σε όλους του λαούς του κόσμου» ήταν το μήνυμα του ΚΚΕ για την σημερινή ημέρα.

Επεισόδια και συλλήψεις την Πρωτομαγιά στην Τουρκία

Τουρκία - Πρωτομαγιά: Ξύλο και εκατοντάδες συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

Πάνω από 230 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης στις πορείες της Πρωτομαγιάς. Η εγκύκλιος που απαγορεύει την καταγραφή αστυνομικών έφερε έξαρση βίας στους δρόμους.

Το μνημείο για τους 200 αγωνιστές κομμουνιστές του ΕΑΜ ΕΛΑΣ που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944.

Η Ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944

Την Πρωτομαγιά του 1944, οι Γερμανοί εκτέλεσαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 200 πατριώτες, σε αντίποινα για τη δολοφονία ενός γερμανού στρατηγού από τον ΕΛΑΣ.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

ΓΣΕΕ: Σωρεία καταγγελιών για απασχόληση εργαζομένων από αλυσίδες στις αργίες του Πάσχα

Πλήθος καταγγελιών γνωτοσποιεί η ΓΣΕΕ σχετικά με αποφάσεις καταστημάτων - αλυσίδων που "επιβάλλουν στο προσωπικό τους την προσέλευση στο χώρο εργασίας" κατά τις αργίες του Πάσχα.

Πάσχα 2021: Τι ισχύει για τις αργίες

Πάσχα 2021: Τι ισχύει για τις αργίες

Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα. Ποια είναι η προβλεπόμενη πληρωμή των εργαζομένων και ποιες επιχειρήσεις δικαούνται να απασχολούν προσωπικό διευκρινίζει η ΓΣΕΕ.

Lockdown και Πολυτεχνείο: Η κυβέρνηση ζητά να μη γίνει πορεία, το ΚΚΕ επιμένει α λα Πρωτομαγιά 

Lockdown και Πολυτεχνείο: Η κυβέρνηση ζητά να μη γίνει πορεία, το ΚΚΕ επιμένει α λα Πρωτομαγιά 

Ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, δήλωσε ο Πέτσας, εκτιμώντας ότι η πορεία δε θα γίνει. Σε ίδιο μήκος κύματος ο Χρυσοχοϊδης που συναντήθηκε με Μητσοτάκη. Τι λέει ο ΣΦΕΑ και ο Περισσός

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά 2020

Χαρδαλιάς: Πυρά κατά του ΠΑΜΕ για την συγκέντρωση την Πρωτομαγιά

"Εμείς είχαμε καλέσει τα σωματεία να αναγνωρίσουν τους κινδύνους και τους προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες. Κάποιοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις αγνοώντας την κατάσταση" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

"Ματωμένες" Πρωτομαγιές: Από τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης στους 200 της Καισαριανής

"Ματωμένες" Πρωτομαγιές: Από τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης στους 200 της Καισαριανής

Πρωτομαγιά, η ετήσια γιορτή των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον.