Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 10 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Αφροδίτη Μάνου
Αφροδίτη Μάνου Papadakis Press

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 10 Ιουλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

“100 χρόνια έντεχνο – Λαϊκό και δημοτικό τραγούδι” – Δωρεάν συναυλία

Ο Λάκης Χαλκιάς με την Σοφία Παπάζογλου και τον Μανώλη Κόττορο: Βιολί, τραγούδι νησιώτικο, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ανθολογίες, που χαρακτήρισαν όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού στον 20ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Λάκης Χαλκιάς, Σοφία Παπάζογλου: Τραγούδι / Μανώλης Κόττορος: Βιολί, τραγούδι / Χρήστος Χαλκιάς: Διεύθυνση 5μελούς ορχήστρας/ Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 “Όμορφες νύχτες στην πόλη”.

Oι Τσέντσι – Δωρεάν θεατρική παράσταση

Οι Τσέντσι του Πέρσι Σέλλεϋ, του σημαντικού ποιητή, εκπροσώπου του βρετανικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα, είναι ένα έργο σπάνιο. Μένει ανεξίτηλα στη μνήμη. Η ποιητική γραφή του, μεστή νοημάτων, το λεπτό ψυχογράφημα των ηρώων, η φιλοσοφική αναζήτηση εννοιών όπως η δικαιοσύνη και η ελευθερία, τα όρια της ηθικής, μέσα από μια δυναμική πλοκή, κάνουν το έργο μοναδικό. Το υλικό του μια αληθινή ιστορία κακοποίησης και πατροκτονίας, που έλαβε χώρα σε μια γνωστή αρχοντική οικογένεια της Ρώμης του 1600, την οικογένεια Τσέντσι. Ο αδίστακτος Φραντσέσκο Τσέντσι βγάζει από τον δρόμο του όποιο εμπόδιο μπει ανάμεσα σ’ αυτόν και τα σχέδιά του.

Το έγκλημα δεν είναι πρόβλημα γι’ αυτόν και η άφεση αμαρτιών που εξαγοράζει από την παπική εξουσία με τον πλούτο του, του εξασφαλίζει και την επίγεια ατιμωρησία. Όταν φτάνει στα άκρα, προκαλώντας τον θάνατο των γιων του και τον βιασμό της κόρης του Μπεατρίτσε, η υποστήριξή του από την εξουσία μεταστρέφεται, και συγχρόνως η κόρη του αποφασίζει την πατροκτονία. Μία δίκη θα λάβει χώρα, όπου δε δικάζονται μόνο άνθρωποι και πράξεις, αλλά και τα σύμβολα του καλού και του κακού, του δίκαιου και του άδικου. Τίποτα δεν είναι καθαρό, βρίσκεις τα αντίθετα το ένα μέσα στο άλλο. Τι μπορεί να σημαίνει μία “κακή αλλά αναγκαία πράξη”; Τι συνέπειες μπορεί να έχει η ολιγωρία του νόμου; Μπορεί ποτέ η αυτοδικία να δικαιωθεί; Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024.

Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2024

Μια μουσική συνάντηση σπουδαίων τραγουδοποιών και ερμηνευτών στο δροσερό Μαρούσι της καλοκαιρινής Αθήνας, σε τραγούδια παλιών και νέων δημιουργών διαλεγμένα με αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό και τη μεγάλη μουσική μας παράδοση. Συμμετέχουν Αφροδίτη Μάνου, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Υδραίος, Κική Λουκά και Δημήτρης Σαββαΐδης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2024.

Δωρεάν εικαστική βόλτα στον Πειραιά

Οι καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου “Κέντρο Τέχνης– Aegean MarbleArt”, υπό την αιγίδα του “Πολεμικού Μουσείου Αθηνών” διοργανώνουν την 11η κατά σειρά παρουσίαση της περιοδεύουσας εικαστικής έκθεσης με τίτλο: “ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αλς & Ναυς – 3000 Χρόνια Γαλάζιο και Λευκό Αιγαίον”.

Τα έργα της έκθεσης πραγματεύονται την Ελληνική παρουσία στο Αιγαίο στα 3000 και πλέον χρόνια, αποδίδοντας εικαστικά με ποικίλες αισθητικές τεχνοτροπίες τα σημαντικά γεγονότα της ιστορικής διαδρομής που διανύουμε.
Παρουσιάζονται επίσης έργα γλυπτικής σε πέτρα και μάρμαρο, από την συλλογή του Κέντρο Τέχνης – Aegean MarbleArt.

Η έκθεση αποτελεί την 11η διοργάνωση σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδος. Συμμετέχουν: Γκέυ Αγγελή, Κίμων Αξαόπουλος, Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Κώστας Ευαγγελάτος, Μαρία Καραγεωργίου, Ειρήνα Κερντίλ, Μάρθα Κόλλια, Αλέκος Λιάπης, Παναγιώτα Μελέτη, Μανταλένα Μελισσουργάκη, Αλεξάνδρα Μπουλά, Ελένη-Ντίνια Μπούνταλη, Μαίρη Παλαιολόγου, Φωτεινή Παππά, Αντώνης Πετράκης, Αθανάσιος-Παναγιώτης Προβελεγγιάδης, Δημήτρης Σίμος, Μίνα Σκιαδά, Δέσποινα Σταθάκη, Κατερίνα Σταμπολίτη, Νανά Στεργιοπούλου, Ρένα Φλώρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα