Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 27 Μαρτίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου PIXABAY/φωτό αρχείου

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 27 Μαρτίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Προτάσεις που σου… “ανοίγουν την όρεξη” και δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν Ξενάγηση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Tο Μουσείο Μαρία Κάλλας, τιμά την παγκόσμια ημέρα θεάτρου η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, προσφέροντας μέσα στην τιμή του εισιτηρίου δωρεάν ξενάγηση εστιασμένη στα θεατρικά αντικείμενα της συλλογής του μουσείου.

Μέσα από την περιήγηση στην έκθεση θα δοθεί έμφαση στη συλλογή και στις ερμηνείες των αντικειμένων που σχετίζονται με τις παραστατικές τέχνες. Κοστούμια μεγάλων ρόλων που έχει φορέσει η ντίβα της όπερας, σκηνικές αποτυπώσεις εμβληματικών έργων και ρόλων που έχει ερμηνεύσει και αγαπημένα της σκηνικά αντικείμενα, θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της ξενάγησης.

Info: 27/3/2024, 17.00 // Προγραμματίστε την επίσκεψή σας τηλεφωνικά: 210 44 04 204.

Δωρεάν προβολές… της Ιστορίας

Σε μια σειρά κινηματογραφικών προβολών που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του 2024, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από την Ελλάδα και τη Γερμανία συνδυάζονται, συνδιαλέγονται και συναρμολογούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του κοινού ιστορικού παρελθόντος: Μικρό-αφηγήσεις και έκκεντρες, χαμηλόφωνες μαρτυρίες που ξετυλίγονται στον πληθυντικό αριθμό, ασκήσεις με τη μυθολογία και τις μάσκες της εθνικής ταυτότητας, παιχνίδια παζλ με ψηφίδες από το αρχείο, ηχηρές και αόρατες χειρονομίες και τεκμήρια  καταργούν την απόσταση από τις πηγές και τα λογής τεκμήρια και ενθαρρύνουν απρόσμενες αναγνώσεις εκατέρωθεν των συνόρων. Ώσπου φέρνουν την ιστορία στο παρόν για να την προβάλλουν στο μέλλον, κάνοντάς την –με τη βοήθεια της κινηματογραφικής γλώσσας– αίσθηση, ένστικτο και συλλογικό βίωμα. Στις 27 Μαρτίου, HISTORY PROJECTED / Ιστορία και μύθος. Περισσότερα στο goethe.de.

Δωρεάν εικαστική έκθεση “Εαρινή Ισημερία”

Η Roma Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαριάννας Λούρμπα στην γκαλερί σε επιμέλεια Χριστόφορου Μαρίνου.

Φιλοτεχνημένα την τελευταία διετία, τα έργα που απαρτίζουν την έκθεση “Εαρινή ισημερία” δομούνται μέσα από συνδυασμούς χρωμάτων και σχημάτων. Κυριαρχεί ένα ημικυκλικό σχήμα με λαιμό, το οποίο ενδύεται ποικίλες μορφές: ανάλογα με τη θέση του, μπορεί να είναι γυναικεία κόμη, σώμα ή και πρόσωπο, δύο σώματα έτοιμα να ενωθούν ή δύο πρόσωπα λίγο πριν φιληθούν. Στο έργο που δίνει τον τίτλο στην έκθεση και σηματοδοτεί την έναρξή της (21 Μαρτίου 2024), το ίδιο σχήμα μοιάζει με τραβηγμένη κουρτίνα, που αφήνει να φανεί η αντίθεση της μέρας με τη νύχτα, του φωτός με το σκοτάδι.

Οι εικόνες της Λούρμπα δεν έχουν αρχή και τέλος – συμπληρώνει η μία την άλλη, συμμετέχει η μία στον κόσμο της άλλης, με χάρη, ισορροπία, μουσικότητα, αρμονία και ρυθμό. Τα χρώματα στα έργα της εκφράζουν την ιδιαιτερότητα του ελληνικού τοπίου, όπως έχει εγγραφεί στις αισθήσεις και τις συνειδήσεις μας από τον Όμηρο έως σήμερα.

Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας

Από την Αθήνα στο Παρίσι, 20 χρόνια Ολυμπιακών Αγώνων: το πάθος και το όραμα ενός φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Agence France Presse).

Στο πλαίσιο των δράσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφιών του Τhomas Coex, δημοσιογράφου του AFP. Ο Thomas Coex καλύπτει φωτογραφικά πάνω από 20 χρόνια διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Γεννημένος το 1969, ο Thomas Coex ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία στον φωτογραφικό όμιλο του σχολείου του. Παράλληλα με τις σπουδές του στην τέχνη και τα οπτικοακουστικά μέσα στο πανεπιστήμιο της Valenciennes, ξεκίνησε να εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος για το πρακτορείο Reuters το 1988. Από το 1993, συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Agence France-Presse) στη Lille και στο Παρίσι, αρχικά ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης για τη Γαλλία. Εργάστηκε ως επικεφαλής φωτογράφος στην Ιερουσαλήμ (δύο αποστολές) και στη Βενεζουέλα. Σήμερα είναι επικεφαλής φωτογραφίας του AFP για την Ισπανία και την Πορτογαλία, με έδρα τη Μαδρίτη.

Έχει καλύψει φωτογραφικά 7 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου. Στο επίκεντρο της δουλειάς του παραμένει ωστόσο η κάλυψη μίας δεκαετίας συγκρούσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το ευρύ έργο του περιλαμβάνει φωτογραφικά θέματα της πολιτικής και της κοινωνικής επικαιρότητας αλλά και των σημαντικότερων συγκρούσεων των τελευταίων 25 χρόνων, από τα οποία η κάλυψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί μία σημαντική ανάπαυλα. Σήμερα εργάζεται με έδρα την Ισπανία. Περισσότερα στο ifg.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα