Έκθεση για τα όρια του Metaverse- Έξυπνα ρούχα και το ΑΙ στη μόδα

Διαβάζεται σε 5'
Έκθεση για τα όρια του Metaverse- Έξυπνα ρούχα και το ΑΙ στη μόδα

Ένα συνέδριο και μία έκθεση στο Ιδρυμα Ευγενίδου προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποιος είναι σήμερα ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη μόδα, την ομορφιά, την επιστήμη και φυσικά την τεχνολογία;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα παρουσιαστούν ένα συνέδριο που εξερευνά τα όρια του Metaverse μέσα από τους τομείς της μόδας, της τεχνολογίας, της επιστήμης και της ομορφιάς και μία ξεχωριστή έκθεση με θέμα “Transitions”.

Ένα συνέδριο που εξερευνά τα όρια του Metaverse μέσα από τους τομείς της μόδας, της τεχνολογίας, της επιστήμης και της ομορφιάς και μία ξεχωριστή έκθεση με θέμα “Transitions”.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα παρουσιαστούν τα “έξυπνα” ρούχα και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην εξατομικευμένη ιατρική, όπως για παράδεγμα το ρούχο που ανιχνεύει το Αλτσχάιμερ, εφαρμογή που θα βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους αλλά και καινοτομίες-εφαρμογές στη μόδα και στην ομορφιά!

Για την ξενάγηση στον κόσμο του Artificial Intelligence (AI) στη μόδα και στην ομορφιά, θα μιλήσουν οι διεθνούς φήμης, Constantino Roselli, ένας από τους κορυφαίους leaders παγκοσμίως στο Meteverse, η Jessica Thiant, η Europe Marketing Director, της παγκοσμίου φήμης εταιρείας, Perfect Corp, με καινοτομίες και εφαρμογές αλλά και οι νικητές στην καινοτομία, στο AI Fashion Week στο Μιλάνο και στην Νέα Υόρκη, Matilde Mariano, Jose Sobral και Traina Gianluca. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρώτη AI Influencer της Ελλάδος, Aiko Papas.

Μόδα και ψηφιακή τέχνη μέσα από την ξεχωριστή έκθεση “Transitions”

Ταυτόχρονα μια ξεχωριστή έκθεση με θέμα Transitions θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του 2ου ορόφου με δημιουργίες που συνδυάζουν μόδα και ψηφιακή τέχνη, οδηγώντας το βλέμμα του θεατή στην εμβάθυνση του θέματος.

Με την ένωση του φυσικού και του ψηφιακού ο Art Director & AI Creator, Αντώνης Σωτηρόπουλος, θα δημιουργήσει ένα φουτουριστικό περιβάλλον με εκθέματα των: Dimitris Strepkos, Line planet, ASFA, ASFA, ΔΙΠΑΕ, SKiNiT Fashion, Savrani Creations, Frini Giannouli, Ubuntu Original Handmade Creations, The Buttons, Migada Clothes, Tsatis Bags, TAMA Handmade Miracles, Niki Stylianou Jewelry, Xenia Deimezi, Born From Memories & 3D Dream, με ρεαλιστικές αναφορές και Avatar και AI θα λειτουργούν ως αφετηρίες της φαντασίας. Στην επιμέλεια της έκθεσης είναι η fashion stylist, Χριστιάννα Παλούμπη.

Αναλυτικά:

Στην ενότητα της καινοτομίας θα μιλήσουν:

 • Τα Εκπαιδευτήρια Απόστολου Παύλου με ομιλητή τον καθηγητή B.Sc. Φυσικής, Ματθαίο Δαμουλάκη, την υποψήφια διδάκτωρ ΑΠΘ Πληροφορικής, Μάρθα Σωτηρούδη και την μαθήτρια τρίτης λυκείου Ανθή Καταχιώτη, όπου μέσω της εφαρμογής που έχουν δημιουργήσει θα μάθουμε πώς το Metaverse βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.
 • Ο Δρ. Δημήτριος Βλαχάκης, καθηγητής γενετικής στο τμήμα βιοτεχνολογίας του Γ.ΠΑ. συνομιλεί με τον καθηγητή στο ΜΑ ArtsInFashion, Innovation & Sustainability στο ΑΚΤΟ College & Eco Stylist, Δημήτρη Γραμματικογιάννη για τα έξυπνα ρούχα και την τεχνητή νοημοσύνη στην εξατομικευμένη ιατρική.
 • Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με τον Δρ. Αλέξανδρο Μυροφορίδη, Διδάκτορα τη σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνομιλεί με την Κατερίνα Σοφιανοπούλου, MSc Ψυχολόγο, και τον Δρ. Κωνσταντίνο Θανασάκη, ιστορικό σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με σύμμαχο τη ρομποτική και την ψηφιακή αφήγηση.


Στην ενότητα της επιστήμης θα μιλήσουν:

Από το Νε.Δι.Τε. Ο Δημήτριος Βούλτσιος, υποψήφιος Διδάκτωρ Μηχανικός Αυτοματισμού και η Παρασκευή Μεντζέλου, επίκουρος καθηγήτρια Πληροφορικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Ελισάβετ Τσιάμπαλη, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Γεωργία Χιόνη, Διδάκτωρ Νομικής με εξειδίκευση στο αστικό και εμπορικό δίκαιο

Στην ενότητα της ομορφιάς θα μιλήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Jessica Thiant, Europe Marketing Director , της παγκοσμίου φήμης εταιρείας, Perfect Corp, με καινοτομίες και εφαρμογές Artificial Intelligence (AI) & Augmented Reality (AR).

Στην ενότητα της μόδας θα μιλήσουν:

 • Ομιλητής, ο Conastantino Roselli,Bestselling Author, Serial Entrepreneur, Transcendent Storyteller, and Futurist. Είναι μια μοναδική φωνή που υπερασπίζεται την οικονομία των Avatar και το Metaverse ως το επόμενο βήμα στην ανθρώπινης εξέλιξης, με γνώμονα τις αρχές της βιωσιμότητας.
 • Ομιλήτρια από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Τμήμα Σχεδιασμού & Ένδυσης η Δρ. Ευριδίκη Παπαχρήστου, Μηχανικός Μόδας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης (ΔΙΠΑΕ), Υποψήφια Διδάκτορας Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης, Τία Μπιλάλη θα συνομιλήσουν με τη Νεφέλη Ζολώτα-Τάτση, τελειόφοιτη Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης (ΔΙΠΑΕ) και νικήτρια του δεύτερου βραβείου Eco Digital Fashion.
 • Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου φοιτήτριες και φοιτητές της ΑΣΚΤ (Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) θα παρουσιάσουν ένα 3D SHOW REEL καθώς και την δικιά τους πρόταση ρούχων που αποτελείται και από 3D parts . Η Αικατερίνη Οικονόμου, η Αικατερίνη Κυριαφίνη, ο Κώστας Στεφανίδης, η Αναστασία Τσουτσούκα, η Νικολέτα Αρτοπούλου και η Ξανθή Σκάρλα με συντονιστή τον υποψήφιο Διδάκτωρ ΕΜΠ, ΜΑ Ψηφιακών Τεχνών, Ιωάννη Μελανίτη.
 • Η σχολή μόδας EFSA (Elisavet Fashion School) θα πραγματοποιήσει ένα fashion project με συμμετέχοντες τη δασκάλα του Digital Fashion Design Narina Gasparova, την ιδρύτρια της σχολής Ελισάβετ Χατζοπούλου και οι σπουδαστές της σχολής: Κατερίνα Κορακιανίτη, Πωλίνα Κυριτσοπούλου, Χριστίνα Σπανού και Χάρις Τσιάβου.

Τις ομιλίες θα συντονίσουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι, Μαρία Ζούγρα, Βίκυ Μπουζούνη και Βασιλική Πετρίδου.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς:

 • Οι Matilde Mariano, Jose Sobral και Traina Gianluca, νικητές στην καινοτομία στο AI Fashion Week στο Μιλάνο & στην Νέα Υόρκη.
 • Bibiuff Studio, Barbara Regazzi Ψηφιακός Δημιουργός & Projects in Fashion AI
 • Celeste Design Studio, Ida Rasouli Saani Artchitect, Designer & AI Artist
  Glamoph, AI Art

Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 14.45. Στις 18.00 θα ακολουθήσει cocktail party και οι προσκεκλημένοι θα μπορούν να έχουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους ομιλητές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα