Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 12 Μαρτίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Breakfast at Tiffany's
Breakfast at Tiffany's - προβολή στην Ελληνοαμερικανική Ενωση HAU

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τρίτη 12 Μαρτίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Προτάσεις που σου… “ανοίγουν την όρεξη” και δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με δωρεάν είσοδο.

Κύκλος Δωρεάν Συζητήσεων 2023 – 24 στο Εθνικό Θέατρο – ”Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές”

Η δημόσια συζήτηση με τίτλο «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές» που είχε αναβληθεί την Τρίτη 20/2 λόγω των ειδικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ίσχυσαν στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιείται την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Θέατρο Αργώ

Στη συζήτηση συμμετέχουν η ηθοποιός-stand up comedian Κατερίνα Βρανά, η ηθοποιός Βασιλική Δρίβα, η αθλήτρια με αμαξίδιο Γεωργία Καλτσή, ο ηθοποιός-stand up comedian Πάνος Κατσής, η συνιδρύτρια και διευθύντρια της Black-Light Χρυσέλλα Λαγαρία και το ιδρυτικό μέλος της Black-Light Θοδωρής Τσάτσος.

Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και την αρχισυνταξία ο Γιώργος Πράτανος.

Δωρεάν προβολή ταινίας “Breakfast at Tiffany’s”

Με αφορμή τα 100 χρόνια απο τη γέννηση του Αμερικανού συγγραφέα Truman Capote, η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τη Mooviereel παρουσιάζει την κλασική ταινία του Blake Edwards, Breakfast at Tiffany’s / Πρόγευμα στο Τίφανις (1961) με την Audrey Hepburn, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα.

Στην αξεπέραστη ταινία, γνωρίζουμε την όμορφη και εκκεντρική Holly Golightly, που ψάχνει απεγνωσμένα το επόμενο πάρτι και έναν πλούσιο γαμπρό, όταν συναντά τον Paul, έναν φτωχό συγγραφέα που την ερωτεύεται παράφορα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ: Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Audrey Hepburn, Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μουσικής και Πρωτότυπου Τραγουδιού, κερδίζοντας τελικά δυο, για την ιστορική μουσική του Henry Mancini και για το τραγούδι “Moon River”.

Το 2012 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως “πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική” και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δωρεάν έκθεση “Μέλαινα Ναυς και άλλα θαύματα”

έργο Απόστολου Χαντζαρά
Έργο από την ατομική έκθεση του Απόστολου Χαντζαρά με τίτλο "Μέλαινα Ναυς και άλλα θαύματα" Kapopoulos Fine Arts

Στην Kapopoulos Fine Arts παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Απόστολου Χαντζαρά με τίτλο, “Μέλαινα Ναυς και άλλα θαύματα” σε επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

Ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων: “[…] Ο ζωγράφος Απόστολος Χαντζαράς διαθέτει κάτι πολύ σπουδαίο: την αδιαμεσολάβητη και πρωτογενή του σχέση με τον αρχαίο Μύθο. Σαν να μην έχουν διαρρεύσει χιλιετίες ολόκληρες, ο ζωγράφος αφηγείται τις πανάρχαιες ιστορίες σαν να τις ψιθύρισε χτες το βράδυ στο αυτί του ο παππούς Όμηρος. Σαν να είναι δικές του αποκλειστικά. Θαύμα. Λίγοι καλλιτέχνες στο παγκόσμιο στερέωμα διεκδίκησαν κάτι ανάλογο. ” Εγκαίνια: Τρίτη 12 Μαρτίου (18:00-22:00).

”Τ’αγάλματα δεν είναι πια συντρίμμια, είμαστε εμείς” – Δωρεάν στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Βίντεο εγκατάσταση σε γιγαντοοθόνη στο Ίδρυμα Κακογιάννη μεταβάσεων ανθρώπου-αγάλματος σε ψηφιοποιημένο εικαστικό περιβάλλον. Σε σύλληψη- σενάριο- σκηνοθεσία Δημήτρη Κωτσή.

Στο χώρο υποδοχής του ισογείου του Ιδρύματος Κακογιάννη, σε μία μεγάλη οθόνη, φυσικού ανθρώπινου μεγέθους, θα προβάλλεται για δύο εβδομάδες, ένα δρώμενο διάρκειας οκτώ λεπτών, σε συνεχώς επαναλαμβανόμενες προβολές.

Η ιστορία μας χτίζεται πάνω στον στίχο του Σεφέρη: “Τ΄ αγάλματα δεν είναι πια συντρίμμια, είμαστε εμείς”.

Βασικό στοιχείο είναι η μεταμόρφωση ενός κλασικού αρχαίου αγάλματος σε έναν ζωντανό σύγχρονο νέο, μέσα σε ένα περιβάλλον από μοντέρνα κτίρια που βρίσκονται μπροστά σε υδάτινο στοιχείο. Κατά τη διάρκεια του δρώμενου θα περνάμε, με ρεαλιστική κινηματογραφική δράση, από τη ζωγραφική απεικόνιση κτιρίων στη ρεαλιστική φωτογραφική τους απεικόνιση, και από τη γλυπτική αναπαράσταση του ανθρώπου στη μεταμόρφωσή της σε ζωντανό ον. Επιχειρείται, έτσι, ένας διάλογος του παρελθόντος με το σήμερα, μέσα απ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα